Brez bučne juhe si številni ne predstavljajo hladnih jesenskih dni. Mi pa prisegamo na ta recept!
Za vas smo pripravili odličen recept za juho iz pečene maslene buče, ki je idealen za hladne novembrske dni. Uporabili smo preproste sestavine, kljub temu, pa bo okus več kot zadovoljiv. Največja skrivnost je v pripravi. Bučo bomo najprej namreč popekli, kar bo še dodatno izpostavilo okuse. Postrežete jo lahko takoj, ali pa jo najprej ohladite na sobni temperaturi in nato v hladilniku hranite do štiri dni, ali pa v zamrzovalniku do tri mesece.
Sestavine:
Velika maslena buča (1,5 kg)
2 žlici olivnega olja
115 g nasekljane šalotka
Čajna žlička solit
4 stroki česna (stisnjeni)
1/8 čajne žličke muškatnega oreščka
Sveže mleti črni poper za okus
750 ml do 1 l zelenjavne jušne osnove (po potrebi)
Pečico segrejte na 210-220 stopinj Celzija. Bučo vertikalno prerežite na pol in ji izdolbite semena. Polovici buče postavite na pekač na peki papir in ju po bučnem mesu namažite z olivnim oljem, poprajte in solite, nato polovici obrnite in ju na peki papir postavite na ravni del. Postavite v segreto pečico in tam pustite 40 do 50 minut. Če lupina postane rjava, se ne sekirajte, s tem boste buči dodali okus. Pustite, da se buča po pečenju nekoliko ohladi.
V veliki posodi primerni za kuhanje juh segrejte žlico olja na srednji temperaturi, dodajte nasekljano šalotka in žličko soli, vse skupaj mešajte dokler se šalotka ne zmehča in začne dobivati zlati odtenek barve po robovih (3-4 minute). Dodajte česen in mešajte še približno minuto. Mešanico prelijte v mešalnik.
Z veliko žlico izdolbite meso maslene buče in ga dodajte v mešalnik. Dodajte še muškatni orešček in sveže mleti poper. Dolijte zelenjavno jušno osnovo (ne v celoti, saj jo lahko po potrebi dolijete tudi kasneje). Vse sestavine dobro premešajte, da dobite kremno teksturo. Če želite, da je juha bolj redka, ji dodajte jušno osnovo. Za okus pa dodajte še maslo ter po potrebi sol in poper. .
Če ste uporabili vročo jušno osnovo, je juha že pripravljena za serviranje, če ne, jo prelijte nazaj v posodo za kuhanje in jo še enkrat segrejte.
Pri serviranju uporabite nekaj kapljic bučnega olja, po okusu posameznika, in po želji še pražena bučna semena.
Privoščite si neomejeno branje
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.