Kulinarika
 

Recept: Narastek s testeninami, gobami in paradižniki

13. 7. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
Narastek s testeninami, gobami in paradižniki

Narastek s testeninami, gobami in paradižniki foto: Revija Liza Maja

Narastek iz testenin in gobic je izvrstno kosilo. Zraven postrežete le še veliko skledo zelene ali mešane solate.

Narastek s testeninami, gobami in paradižniki je popoln obrok za poletne dni. Testenine zagotavljajo nasitnost, gobe okusno teksturo, paradižniki pa dodajo svežino. Ta kombinacija ustvarja harmonijo okusov, ki se odlično poda k vročemu vremenu. Lahkoten, a hranilen obrok, ki bo navdušil vsakogar. Preizkusite naš zelo preprost recept in okusite novo najljubšo jed, ki se bo zagotovo večkrat našla na vaši jedilni mizi. 

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g testenin
  • sol
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 kg lisičk
  • 2 paradižnika
  • 2 žlici olivnega olja
  • 150 g vloženih gob
  • 2 vejici bazilike
  • 2 vejici peteršilja
  • 2 jajci
  • 250 m mleka
  • sveže mleti poper
  • 200 g edamca
  • maslo za model

Postopek priprave

1. Testenine skuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite, oplaknite pod hladno vodo in znova odcedite.

2. Očistite čebulo, česen in lisičke. Česen in čebulo drobno sesekljajte, lisičke in očiščene paradižnike pa zrežite na majhne koščke. v ponvi segrejte olje in na njem na hitro popražite čebulo in lisičke. Dodajte paradižnike in sesekljan česen ter vse skupaj še malce popražite.

3. Ponev odstavite, primešajte vložene gobice in sesekljana zelišča. Vse skupaj dobro zmešajte s testeninami in mešanico stresite v naoljen model za narastke.

4. Jajci stepite z mlekom, soljo in poprom ter polovico nastrganega sira. Prelijte po testeninah. narastek potresite s preostalim sirom in ga 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki ga takoj postrezite.

prejšnji članek
Kaj je vzrok podzavestnega škrtanja z zobmi?
Zdravje
Kaj je vzrok podzavestnega škrtanja z zobmi?
naslednji članek
Pred Ajdo Smrekar je delovno poletje
Svet slavnih
Pred Ajdo Smrekar je delovno poletje
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.