breskova pita foto: Profimedia
Kaj potrebujemo?
• 180 g masla + za pekač
• 310 g sladkorja + za posip
• 1 žlička vaniljevega ekstrakta
• 3 jajca
• 260 g gladke moke
• 1 žlička pecilnega praška
• 1/4 žličke sode bikarbone
• ščepec soli
• 180 g kisle smetane
• 400 g breskev
• rezine mandljev za posip
##IMAGE-1398765##
Postopek priprave
1. Zmehčano maslo, sladkor in vaniljev ekstrakt stepite do pene. Nato postopoma vmešajte jajca.
2. Dodajte moko, pecilni prašek, sodo in sol. Na koncu vmešajte še smetano. Testo vlijte v tortni model s premerom približno 24 cm.
3. Breskve očistite, narežite na krhlje in jih razporedite po testu. Potresite z rjavim sladkorjem in narezanimi mandlji ter približno 60 minut pecite v pečici, ogreti na 170 °C. Pustite, da se ohladi, in postrezite.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.