Pekoča paprika foto: Pexels
Krištof Kolumb je prvi prinesel čili papriko iz Novega sveta na našo celino. Ta vrsta paprike se v Ameriki uporablja že skoraj 7000 let.
Plodovi paprike so velikega raziskovalca spomnili na črni poper , ki je bil v tistih časih zelo draga in cenjena začimba v Evropi. Zahvaljujoč lahki pridelavi, je paprika hitro pridobila pomembno mesto v tradicionalni kuhinji in tudi v medicini povsod po svetu. Zdravniki so nov pridelek koristili za zdravljenje mnogih bolezni – od bolečin do spodbujanja spolne sle.
Snov, ki naredi plod pekoč – kapsaicin – je danes najbolj znan analgetik.
Številne študije potrjujejo, da kapsaicin blokira receptorje za bolečino, ki prenašajo sporočila o bolečini do možganov.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.