Sardine so tudi med Slovenci najbolj priljubljene. foto: Dreamstime
Jadranske ribe so znane po svoji raznolikosti in okusnih mesnatih filetih. Za vas smo izbrskali tri okusne recepte s sestavinami, ki jih najdete v Jadranskem morju. Sardela (Sardina pilchardus) je ena najpogostejših morskih rib Jadranskega morja. Gre za majhno oljno ribo, ki je odlična za pripravo na žaru ali v solati. Brancin (Dicentrarchus labrax) je zaradi nežnega okusa in čvrstega mesa cenjena morska riba. Priljubljena je pri pripravi v pečici s svežimi zelišči in olivnim oljem. Orada (Sparus aurata) je ena najbolj prepoznavnih rib Jadrana z značilnimi zlato-srebrnimi črtami na telesu. Odlična je za pripravo na žaru s preprosto limonovo omako.
1 sveža orada (približno 1 kg)
2 kg morske soli
2 beljaka
1 limona, narezana na kolobarje
sveža zelišča po želji (rožmarin, timijan)
1. Pečico segrejte na 200 °C.
2. Celotno orado operite in osušite s papirnatimi brisačami.
3. V skledi zmešajte morsko sol in beljaka, da dobite gosto maso.
4. Na pekač položite malo solne mešanice, na vrh položite orado in jo napolnite z narezanimi kolobarji limone in svežimi zelišči.
5. Orado pokrijte s preostalo soljo in dobro stisnite, da se lepo oprime ribe.
6. Pecite v ogreti pečici približno 30-40 minut, odvisno od velikosti ribe.
7. Ko je pečena, previdno odstranite solno skorjo in postrezite toplo
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.