Pašticada foto: Maja Danica/Croatia.hr
Med najbolj znanimi domačimi jedmi pa je pašticada, mesna omaka s sladko noto, pripravljena iz mariniranega govejega mesa. Pijača, ki se največkrat ponudi ob hrani, je lokalno rdeče vino, ki se prideluje na območju Šibenika in okoliških vinogradov.
1 kg govejega mesa (najbolje vrat ali ramstek)
2 čebuli
4 stroki česna
2 korenčka
2 lovorova lista
2 žlici paradižnikove mezge
1 žlica moke
2 dl rdečega vina
1 dl oljčnega olja
2 žlici kisa
1 žlička sladkorja
sol in poper po okusu
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.