pečena koruza.jpg foto: Dreamstime
1. Bogata z vlakninami: Koruza vsebuje precej vlaknin, ki spodbujajo zdravo prebavo in pomagajo pri preprečevanju zaprtja.
2. Vir energije: Koruza vsebuje ogljikove hidrate, ki so pomembni za zagotavljanje energije telesu.
3. Antioksidanti: Koruza vsebuje antioksidante, kot sta zeaksantin in lutein, ki lahko pomagajo zaščititi oči pred starostno degeneracijo makule.
4. Vitamini: V koruzi najdemo različne vitamine, vključno z vitaminom B-kompleksa (B1, B5, B6), ki so ključni za presnovo in delovanje živčnega sistema.
5. Minerali: Koruza vsebuje minerale, kot so fosfor, magnezij, železo in cink, ki so pomembni za zdravje kosti, mišic in celotnega organizma.
6. Brez glutena: Naravna koruza je brez glutena, kar je pomembno za ljudi, ki imajo celiakijo ali glutensko občutljivost.
7. Nizka vsebnost maščob: Koruza vsebuje relativno malo maščob, kar je lahko koristno pri uravnavanju telesne teže.
8. Vsebuje beljakovine: Čeprav nekoliko manj kot druga žita, koruza še vedno vsebuje beljakovine, ki so potrebne za obnovo in vzdrževanje telesnih tkiv.
9. Vsebuje naravne sladkorje: Koruza ima naravno sladko noto, kar lahko zadovolji vašo željo po sladkem brez dodatnega sladkorja.
10. Raznovrstna uporaba: Koruza se lahko uporablja na različne načine - kot priloga, v solatah, juhah, omakah ali celo za pripravo prigrizkov, kot so kokice, kar vam omogoča, da uživate v njenih zdravstvenih koristih na različne načine.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.