stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Preproste ideje za doma narejena darila

28. 11. 2022; 10.43
Avtor: Oglasno sporočilo
Preproste ideje za doma narejena darila
Pred nami je čas obdarovanj, mi pa smo za vas pripravili nekaj super idej, s katerimi boste navdušili svoje bližnje.

Ste tudi vi med tistimi, ki decembra ne veste, s čim boste obdarili svoje družinske člane, prijatelje, morda celo sodelavce? Tokrat smo se odločili, da vam malce pomagamo in postrežemo s predlogi za doma izdelana darila, ki bodo zagotovo všeč vsakemu obdarjencu. Izbrali smo nekaj idej za uporabna in simpatična darila, ki ne zahtevajo previsokih stroškov. Poleg tega so to res unikatna darila, nad katerimi bodo vsi navdušeni. Primerna so za prihod vseh treh dobrih mož, ali pa zgolj kot pozornost ob decembrskih snidenjih.

Kopalna sol za sprostitev

Letos jim lahko podarite domačo kopalno sol za sprostitev, ki bo zagotovo navdušila vsako žensko. Zanjo potrebujete le širok steklen kozarec s pokrovom, skodelico grobo mlete soli, žličko olivnega olja, nekaj kapljic sivkinega eteričnega olja in posušeno sivko. Vse sestavine zmešajte in napolnite kozarec, ga zaprite, nato pa pokrijte z bombažno tkanino, jo s trakcem zavežite okoli pokrova in dodajte še kartonček z opisom. Izberete si lahko tudi druga eterična olja. Takšno darilo lahko podarite tako mami kot partnerici, tašči ali celo babici.

Domače sladke dobrote

Vedno odlična ideja – doma ustvarjene in spečene sladke dobrote. Izberite svoj najljubši recept za pecivo, ga specite, stresite v ljubke škatlice in podarite. Mi smo za vas pripravili odličen recept za kukije s koščki marelic. Recept je odličen za 45 piškotov

Recept:

Kukiji s koščki marelic

Čas priprave: 35 minut + 12 ur za ohlajanje.

Sestavine za 45 piškotov:
200 g masla
180 g sladkorja v prahu
150 g rjavega sladkorja
1 ščep soli
2 jajci
2 zavojčka vaniljevega sladkorja Dolcela
2 žlički cimeta ali cimetovega sladkorja Dolcela
10 g pecilnega praška Dolcela
350 g moke
280 g čokoladnih kapljic
140 g sesekljanih orehov
140 g sesekljanih lešnikov
90 g suhih marelic
100 g čokolade za obliv

Priprava:

1. Maslo, sladkor v prahu, rjavi sladkor, sol, jajci, vaniljev sladkor, cimet, pecilni prašek, moko in čokoladne kapljice zgnetemo v testo. Temu primešamo še nasekljane oreščke in sesekljane marelice, oblikujemo hlebček, ga zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 12 ur.

2. Testo oblikujemo v valj, ki ga narežemo na enako debele kose (približno 45). Oblikujemo jih v za oreh velike kroglice. Z nekaj razmika jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj, približno 15 minut.

3. Ohlajene pečene piškote okrasimo s stopljeno čokolado.

Nagradna igra: 

Podarjamo: 1X bogat paket izdelkov Dolcela.
Zaupajte nam, kateri praznični trenutek/aktivnost/tradicija, vas najbolj razveseli v decembrskih dnevih. Svoj odgovor nam pošljite na njena@njena.si s pripisom Nagradna igra Diši po praznikih.

V receptu smo uporabili:

Čajna mešanica

Če ste poleti navdušeno nabirali zelišča, lahko zdaj pripravite unikatne mešanice in jih shranite v majhne čajne vrečke. Če svojih čajev nimate, si lahko pomagate s čajnicami, v katerih imajo široko ponudbo različnih čajev, ki so tudi čudovito zapakirani.

Izdelki spretnih rok

Nekateri še posebej cenijo ročne izdelke. Če ste spretni z rokami, če znate šivati, plesti ali kvačkati, lahko ustvarite simpatične šale in kape. Kapi lahko pritrdite tudi kakšen cof – cofki so zelo popularni, kupite pa jih lahko že v vsaki drugi trgovini.

prejšnji članek
Saj ne boste verjeli, čigava hčerka je to!
Svet slavnih
Saj ne boste verjeli, čigava hčerka je to!
naslednji članek
Kmetija: V oddaji po nesreči pokazali člana produkcije
Resničnostni šovi
Kmetija: V oddaji po nesreči pokazali člana produkcije
#obraziavenija
obraziavenija