Beluši foto: Shutterstock
Beluši so izredno zdrava spomladanska zelenjava. Nimajo veliko kalorij, so okusni, imajo diuretičen učinek, kar pomaga pri razstrupitvi telesa ter krepi ledvice in sečila. Pri nas jih najpogosteje pripravimo kuhane v solati. Nona, ki je beluše gojila, jih je tako pripravljala za večerjo in zraven postregla polento. To ni kak ekstravaganten recept, je pa zanimiv, ker je tako preprost in večina ljudi niti ne pomisli, da bi beluše lahko pripravili tudi v solati.
Sestavine
Priprava
1. Beluše operemo in z lupilnikom za krompir olupimo. Zelenih ni treba lupiti. Zrežemo jih na približno 2 do 3 cm velike koščke. Damo jih kuhat v rahlo osoljeno vodo, dodamo še žličko sladkorja, ki poudari okus. Kuhamo približno 30 minut oziroma dokler se ne zmehčajo. Poberemo jih iz vode in počakamo, da se malce ohladijo. Začinimo jih s soljo in poprom, okisamo ter zabelimo z olivnim oljem. Zraven narežemo v trdo kuhana jajca in dobro premešamo.
2. Postrežemo s kuhano polento, za ljubitelje mesa pa naj pripomnim, da se šparglji v solati podajo tudi k mesu z žara.
NASVET
Vode, v kateri so se kuhali beluši, ne zavržemo, ker vsebuje veliko mineralov in vitaminov. Uporabimo jo za pripravo zelenjavnih juh, rižot ali pa ohlajeno popijemo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.