Bučke s česnom in piščančje meso na žaru foto: Shutterstock
Bučke s česnom in piščančje meso na žaru
Sestavine, ki jih potrebujete za pripravo lahkega kosila:
2 bučki
4 piščančji (ali puranji) fileji
1 šalotka
4 stroki česna
1 žlička provansalskih začimb
vejica rožmarina
morska sol
sveže mlet poper
4 žlice olivnega olja
Priprava
1. Piščančje ali puranje fileje natrite z oljem, soljo, poprom in ščepcem provansalskih začimb, na drobno sesekljanim rožmarinom in za nekaj časa pustite v hladilniku.
2. Bučke operite in narežite na kolobarje. Čebulo narežite na kolobarje, česen pa na rezine.
3. Meso popecite na žaru.
4. V veliki ponvi segrejte olje in stresite nanj čebulo in česen, premešajte ter takoj dodajte bučke, posujte s provansalskimi zelišči in popražite. Ves čas počasi mešajte. Na koncu začinite s soljo in poprom po okusu.
5. Razdelite na krožnike in dodajte meso. Postrezite.
Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 31.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.