Kulinarika
 

Bučke s česnom in piščančje meso na žaru

10. 8. 2023; 13.00
Avtor: Lara Jelen / revija Jana
kosilo, hrana, recept

Bučke s česnom in piščančje meso na žaru foto: Shutterstock

Kakšno je popolno poletno kosilo? Če vprašate nas, vsebuje veliko zelenjave, obvezno kakšno osvežujočo solato, predvsem pa sestavine, ki nas ne obtežijo. Če je hitro pripravljeno, toliko bolje!

Bučke s česnom in piščančje meso na žaru

Sestavine, ki jih potrebujete za pripravo lahkega kosila:

2 bučki
4 piščančji (ali puranji) fileji
1 šalotka
4 stroki česna
1 žlička provansalskih začimb
vejica rožmarina
morska sol
sveže mlet poper
4 žlice olivnega olja

Priprava

1. Piščančje ali puranje fileje natrite z oljem, soljo, poprom in ščepcem provansalskih začimb, na drobno sesekljanim rožmarinom in za nekaj časa pustite v hladilniku.
2. Bučke operite in narežite na kolobarje. Čebulo narežite na kolobarje, česen pa na rezine.
3. Meso popecite na žaru.
4. V veliki ponvi segrejte olje in stresite nanj čebulo in česen, premešajte ter takoj dodajte bučke, posujte s provansalskimi zelišči in popražite. Ves čas počasi mešajte. Na koncu začinite s soljo in poprom po okusu.
5. Razdelite na krožnike in dodajte meso. Postrezite.

Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 31.

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Univerzalna čistila, ki jih izdelate sami
Zdravje
Univerzalna čistila, ki jih izdelate sami
naslednji članek
Veseljak in Aktual zbrala več kot 10 ton donacij
Svet slavnih
Veseljak in Aktual zbrala več kot 10 ton donacij

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.