Kulinarika
 

Pečene bučke z mletim mesom

5. 8. 2023; 13.00
Avtor: K.M.
Pečene bučke z mletim mesom

Pečene bučke z mletim mesom.jpg foto: profimedia

Bolonjska omaka, polpeti, čufti, no, v resnici lahko z mletim mesom naredite veliko več, le malo domišljije in znanja morate uporabiti. Tokrat so na vrsti bučke.

Sestavine za 4 porcije:

4 okrogle bučke
200 g mlete svinjine
1 rumena čebula
2 stroka česna
2 jajci
50 g drobtin
sol, mlet črni poper
1 žlička sladke mlete paprike
svež timijan
4 rdeče čebule
250 ml smetane za kuhanje

Postopek: 

1. Okrogle bučke očistimo, jih z nožem prerežemo po dolžini in meso delno izrežemo, da ostane prostor za zmes.

2. V skledi zmešamo mleto meso, drobno sesekljano čebulo in česen, jajca in drobtine. Mešanico začinimo s soljo, poprom, mleto papriko in sveže sesekljanim timijanom.

3. Pripravljene bučke napolnimo z mesno mešanico. Damo jih v pekač in dodamo na drobno narezano rdečo čebulo. Vse skupaj prelijemo s smetano in malo vode.

4. Pečemo v pečici, ogreti na 165 °C, približno 45 minut. Pečene bučke lahko na primer postrežemo s kuhanimi testeninami.

prejšnji članek
Rak mod: Bodite pozorni na gladko zaobljene kroglice
Zdravje
Rak mod: Bodite pozorni na gladko zaobljene kroglice
naslednji članek
Damjan Murko osrečil sina in sebi izpolnil željo
Svet slavnih
Damjan Murko osrečil sina in sebi izpolnil željo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.