Pečene bučke z mletim mesom.jpg foto: profimedia
Sestavine za 4 porcije:
4 okrogle bučke
200 g mlete svinjine
1 rumena čebula
2 stroka česna
2 jajci
50 g drobtin
sol, mlet črni poper
1 žlička sladke mlete paprike
svež timijan
4 rdeče čebule
250 ml smetane za kuhanje
Postopek:
1. Okrogle bučke očistimo, jih z nožem prerežemo po dolžini in meso delno izrežemo, da ostane prostor za zmes.
2. V skledi zmešamo mleto meso, drobno sesekljano čebulo in česen, jajca in drobtine. Mešanico začinimo s soljo, poprom, mleto papriko in sveže sesekljanim timijanom.
3. Pripravljene bučke napolnimo z mesno mešanico. Damo jih v pekač in dodamo na drobno narezano rdečo čebulo. Vse skupaj prelijemo s smetano in malo vode.
4. Pečemo v pečici, ogreti na 165 °C, približno 45 minut. Pečene bučke lahko na primer postrežemo s kuhanimi testeninami.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.