Kulinarika
 

Domiselni recept: Pica pod krinko

31. 7. 2023; 16.00
Avtor: Lara Jelen / revija Jana
pice-pod-krinko

Fritata s tuno foto: Profimedia

Morda vam preprosto prija nekaj bolj svežega in lahkotnejšega ali pa vam nikakor ne uspe pripraviti popolnega testa za pico. Poleti je pica pod krinko lahko videti tudi tako ...

Fritata s tuno

Sestavine

1 velika pločevinka tune v lastnem soku (180 g)


2 paradižnika
1 majhna čebula
3 jajca
3 žlice moke
200 ml smetane
sol
mleti črni poper
maslo in moka za pekač
100 g naribanega sira
1 žlica listov timijana

Priprava
1. Tuno iz pločevinke odcedimo. Paradižnika operemo, osušimo in na drobno narežemo. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo.
2. Jajca in moko stepemo. Počasi dodajamo smetano. Vmešamo čebulo, paradižnik, 1/3 sira in tuno. Mešanico začinimo s soljo in poprom.
3. Pekač za pito namažemo z maslom in ga posujemo z moko. Nanj vlijemo pripravljeno jajčno zmes.
4. Potresemo z lističi timijana in preostalim sirom ter postavimo v ogreto pečico. Fritato pečemo pri 180 °C približno 35 minut.

Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 30, 25. julij, 2023.

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Tadej Pogačar razveselil predvsem slovenske navijače
Svet slavnih
Tadej Pogačar razveselil predvsem slovenske navijače
naslednji članek
Potrjeno: Voditeljica in novinarka se poslavlja od Pop TV
Svet slavnih
Potrjeno: Voditeljica in novinarka se poslavlja od Pop TV

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.