Solata s kozicami foto: Shutterstock
Sestavine (za 4 osebe):
300 g mešane solate
40 g posušenih paradižnikov v olju
2 rezini toasta
2 žlici masla
12 surovih kozic brez lupine
6 žlic olivnega olja
2 žlici vinskega kisa
sol, poper
1 ščepec sladkorja
Priprava: Solato očistite, operite in osušite v solatni centrifugi. Nato jo natrgajte na koščke. Paradižnike odcedite, pri tem prestrezite tekočino, in jih zrežite na manjše koščke. Kruhu odrežite skorjo, ga zrežite na kocke in jih zlatorumeno popecite na maslu. Nato jih odcedite na kuhinjskem papirju. Kozice po dolgem zarežite in odstranite čreva. Nato jih oplaknite, otrite do suhega in jih z vsake strani 2 minuti pecite na 2 žlicah olja. Začinite jih s soljo in poprom. Za pripravo polivke zmešajte kis, sol, poper in sladkor. Primešajte še preostale 4 žlice olivnega olja in prestreženo olje posušenih paradižnikov. Kozice postrezite s solato in jih potresite s popečenimi kruhovimi kockami. Na koncu solato pokapajte še s polivko.
Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.