boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Ganljivo ozadje nastanka filma Pasji smisel življenja

28. 7. 2023; 12.00
Avtor: V.M.
Dog’s Purpose movie

Pasji smisel življenja foto: Promo foto

V ozadju se je prav tako odvila osupljiva zgodba. Boleča izguba, žalost, solze, nato pa ljubezen in velika uspešnica. Preverite …

Danes zvečer si boste lahko na Planet TV ogledali 2. del priljubljenega pustolovskega filma Pasji smisel življenja. Ljubitelji psov boste tudi v nadaljevanju zagotovo točili solze, saj srce parajoča zgodba spremlja nove reinkarnacije psička Baileyja in njegovo odkrivanje smisla lastnega obstoja.

Kot zanimivost naj vam zaupamo, da je film o psičku Baileyu nastal po knjižni uspešnici A Dog's Purpose, ki so jo prevedli v kar 20 jezikov. A kar je resnično zanimivo, je ideja za njen nastanek. Zgodba sega več kot 14 let nazaj, ko se je ameriški pisatelj William Bruce Cameron sestajal s simpatično žensko. Ko ji je nekega dne umrl psiček, jo je izguba tako močno pretresla, da je ob njenem žalovanju tudi pisatelj okusil, kako velik pomen ima lahko za človeka pasji prijatelj.

W. Bruce Cameron in Cathryn Michon foto: Profimedia

»Vozila sva se po avtocesti ob kalifornijski obali in še meni je bilo hudo. Iznenada mi je na misel padla zgodba o psu, ki v bistvu ne umre, temveč se vedno znova rojeva kot različni psi in pri tem razvije občutek oziroma spoznanje, kaj je njegov smisel in zakaj se mu to dogaja,« je v enem izmed intervjujev obujal spomine pisatelj, ki se mu tedaj niti sanjalo ni, da bo iz zgodbe na papirju nastala celo filmska uspešnica. A tu se nizanje zanimivosti seveda ne konča. William in žalujoča ženska sta se kasneje resnično zaljubila in se poročila. In kdo je ta skrivnostna ženska? Igralka in filmska ustvarjalka Cathryn Michon, ki je kot soscenaristka pomagala soprogu, da je srčna zgodba o Baileyu zaživela tudi na filmskem platnu.

prejšnji članek
Hitro kosilo: Solata s kozicami
Kulinarika
Hitro kosilo: Solata s kozicami
naslednji članek
Andreja Košir navdušuje z vročimi fotografijami
Resničnostni šovi
Andreja Košir navdušuje z vročimi fotografijami
#nasazenazenska
nasazenazenska