stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Sinéad O'Connor: Tragična izguba ikone glasbe brez znakov kaznivega dejanja

27. 7. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
Sinéad O\'Connor

Vzrok smrti nekoč priljubljene pevke Sinéad O'Connor bo pokazala obdukcija. foto: Profimedia

Priznana pevka je bila najdena mrtva v svojem londonskem domu. Policija ne verjame, da je bil vzrok smrti kaznivo dejanje.

O smrti Sinéad O'Connor so se pojavile nove podrobnosti. Pevka, ki je zaslovela z uspešnico "Nothing Compares 2 U" iz leta 1990, je bila najdena nezavestna v svojem londonskem domu. Policija ne verjame, da je bil vzrok smrti kaznivo dejanje. Scotland Yard poroča, da so policisti v sredo zjutraj odgovorili na poročilo o neodzivni ženski v stanovanju v jugovzhodnem delu britanske prestolnice. Ko so prišli na lokacijo, je bila Sinéad že pokojna, vendar so poskušali oživiti. Obdukcija bo določila vzrok njene smrti.

Sinead O'Connor foto: Profimedia

Po poročanju se je Sinéad nedavno vrnila v London, potem ko je mesto zapustila pred 23 leti, in se pripravljala na turnejo v letu 2024. V zadnjih letih je bilo življenje Sinéad zaznamovano s tragedijo, vključno s smrtjo njenega 17-letnega sina Shanea, ki je januarja 2022 umrl zaradi samomora. Vse to je na Sinéad negativno vplivalo in jo globoko vznemirilo. Marca je bila Sinéad sicer videti nasmejana, ko je sprejela nagrado za klasični irski album na RTÉ Choice Music Prize v Dublinu. Sinéad je bila stara 56 let. Njena smrt je velika izguba za svet glasbe in za vse, ki so jo poznali in cenili njeno delo. Njena zapuščina bo živela naprej v njeni glasbi in v srcih njenih oboževalcev po vsem svetu.

Sinéad O'Connor, rojena 8. decembra 1966, je bila irska pevka in tekstopiska, ki je pridobila svetovno prepoznavnost v poznih 80. in zgodnjih 90. letih 20. stoletja. Njen glasbeni slog je bil raznolik, saj je segal od popa in rocka do folk in world music, vendar je bila najbolj znana po svojih emocionalno nabijenih vokalnih izvedbah. Njen prvi album, "The Lion and the Cobra", je izšel leta 1987 in je bil kritično priznan. Vendar pa je njen drugi album, "I Do Not Want What I Haven't Got", ki je izšel leta 1990, prinesel svetovni uspeh. Album je vključeval pesem "Nothing Compares 2 U", ki je postala svetovna uspešnica in je še danes njena najbolj prepoznavna pesem.

prejšnji članek
3 razlogi, zakaj je nekaterim lažje imeti spolno kot intimno razmerje
Odnosi
3 razlogi, zakaj je nekaterim lažje imeti spolno kot intimno razmerje
naslednji članek
Anja Ramšak in Robert Roškar v igri Človek ne jezi se (realna velikost)
Svet slavnih
Anja Ramšak in Robert Roškar v igri Človek ne jezi se (realna velikost)