Kulinarika
 

Kako pripraviti sivkin sladkor?

2. 8. 2023; 14.00
Avtor: Metka McCully Žigon / revija Jana
sivka, lavanda, lavandula

Sivkin sladkor foto: Shutterstock

S s sivko odišavljenim sladkorjem pripravljamo piškote, pecivo, sadne solate in druge sladice. Z njim lahko posladkamo tudi čaj.

Opomba: Za uživanje uporabimo le pravo, navadno sivko (Lavandula angustifolia).

Kaj potrebujemo?

-          10 jušnih žlic sivkinih cvetov

-          300 g sladkorja

Priprava: sivko in sladkor zmešamo in damo v steklen kozarček s pokrovom. Pustimo teden ali dva. Občasno, ko se spomnimo, dobro pretresemo. Nato vse presejemo skozi sito, nič hudega, če vmes zaide kakšen košček sivke. Če smo vložili v sladkor prevlažno sivko, se sladkor strdi. V tem primeru vse preložimo v multipraktik in na hitro zmeljemo ter nato presejemo.

Še več nasvetov za uporabo sivke vaš čaka v 31. številki revije Jana.

Sivka – lavanda foto: Shutterstock




prejšnji članek
V času menstruacije bodite še bolj nežne do sebe
Zdravje
V času menstruacije bodite še bolj nežne do sebe
naslednji članek
Končno brez podočnjakov: pomagajo kumare in krompir!
Moda&Lepota
Končno brez podočnjakov: pomagajo kumare in krompir!

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.