Sivkin sladkor foto: Shutterstock
Opomba: Za uživanje uporabimo le pravo, navadno sivko (Lavandula angustifolia).
Kaj potrebujemo?
- 10 jušnih žlic sivkinih cvetov
- 300 g sladkorja
Priprava: sivko in sladkor zmešamo in damo v steklen kozarček s pokrovom. Pustimo teden ali dva. Občasno, ko se spomnimo, dobro pretresemo. Nato vse presejemo skozi sito, nič hudega, če vmes zaide kakšen košček sivke. Če smo vložili v sladkor prevlažno sivko, se sladkor strdi. V tem primeru vse preložimo v multipraktik in na hitro zmeljemo ter nato presejemo.
Še več nasvetov za uporabo sivke vaš čaka v 31. številki revije Jana.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.