Sivkin sirup foto: Shutterstock
Pijemo ga razredčenega z vodo (kot bezgov sirup). Z njim prelijemo sladice, puding, palačinke, sadno solato, sladoled … Poleg prijetnega okusa in arome je tudi zdravilen. Izboljša prebavo, blaži napenjanje, trebušne krče, PMS … Sivkin sirup je priljubljen naravni izdelek, ki se pogosto uporablja v različnih prehranskih in zdravstvenih aplikacijah. Vsebuje veliko količino mineralov, kot so kalcij, magnezij, cink in železo, ter vitamine, kot so B-vitamini. Sivkin sirup je odlična alternativa rafiniranemu sladkorju in se lahko uporablja kot naravno sladilo v čajih, pecivih in drugih jedeh.
Opomba: Za uživanje uporabimo le pravo, navadno sivko (Lavandula angustifolia).
V lonec damo sivkine cvetove, na kolobarje zrezano limono ali pomarančo. Čez nasujemo sladkor in citronsko kislino ter zalijemo s prekuhano vodo. Premešamo in pustimo namakati 24 ur. Občasno malo pomešamo. Nato precedimo. Če bomo porabili v enem tednu, spravimo v hladilnik. Če pa želimo, da se nam ohrani dlje časa, precejen sok zavremo in polnimo v vroče steklenice.
Še več nasvetov za uporabo sivke vaš čaka v 31. številki revije Jana.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.