Polnjene paprike foto: Shutterstock
Sestavine
Omaka
Priprava
1. Čebulo na drobno narežemo in jo svetlo popražimo na oljčnem, repičnem ali sončničnem olju. Med praženjem jo lahko malo solimo, da se prej razpusti.
2. Dodamo drobno nasekljan česen in popražimo le toliko, da zadiši. Ohladimo.
3. Mletemu mesu dodamo riž, praženo čebulo in vse druge sestavine. Dobro premešamo, posolimo in popramo.
4. Paprikam previdno odrežemo zgornji del in odstranimo semena. Odstranimo tudi notranje mehke bele predelne stene, nato jih nadevamo.
5. Polnjene paprike damo v večjo posodo in prilijemo malo vode, da se ne bodo prijele. Zalijemo s paradižnikovim pirejem. Dodamo še sol, lovorov list, malo sladkorja, paradižnikov koncentrat in kuhamo eno uro na šibkem ognju. Postrežemo jih s pire krompirjem ali kosom kruha.
Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 36, 5. september, 2023.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.