dsoprizidek
Svet24.si

Brez tujcev bi oddelke v novomeškem domu starejših občanov že zapirali

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Priskrbite si vse za popolno vzdušje v tem posebnem času

27. 11. 2023; 08.30
Avtor: Oglasno sporočilo
DOLCELA_praz
V času pred prazniki vse diši drugače, med okrašenimi drevesci še čas teče na čisto svoj način. Ste že usvojili zadnje trende prazničnega okrasja? Nikar ne pozabite na lučke toplih barv, ki pričarajo najbolj prijetno atmosfero.

Samo okrasje pa še ni dovolj. Ste že izbrali recepture, s katerimi boste sebi in bližnjim pričarali praznično razpoloženje? V decembru bo veliko priložnosti za pokušanje sladkih dobrot. Šarkelj, potica, medenjaki, najrazličnejše pecivo in piškoti – vse to prihaja na prvi tir. Med najbolj okusna in sočna peciva sodijo tista s pudingovo kremo. Ste vedeli, kdaj je puding zašel v naše loge? Baje ga je k nam prinesla ameriška vojska. Puding lahko v kulinariki pomeni marsikaj, zlasti v Veliki Britaniji, kjer je lahko tudi krvavica, a s takšnim, kot ga poznamo pri nas, nastanejo izvrstne sladke dobrote. Tudi praznično pecivo s pudingovo kremo, ki ga lahko pripravite po priloženem receptu:

Slastni jabolčni biskvit s pudingovo kremo in čokolado

Za testo potrebujemo:

- 6 jajc,

- 1 ščepec soli,

- 150 g sladkorja,

- 1 vaniljev sladkor Dolcela,

- 150 g gladke moke,

- 50 g koruznega škroba Dolcela,

- 2 žlički pecilnega praška Dolcela,

- 1,2 kg jabolk.

Za kremo potrebujemo:

- 5 dl mleka,

- 80 g sladkorja,

- 2 vrečki pudinga premium bourbon vanilja Dolcela,

- 250 g zmehčanega masla,

- 0,4 dl domačega ruma.

Za preliv potrebujemo:

- 200 g čokolade (mlečna, za kuhanje)

- 2 dl sladke smetane

Še preden se lotimo testa, pripravimo gost puding. V lonček vlijemo za nekaj žlic mleka (ki ga vzamemo od 5 dl) in ga gladko razmešamo z nekaj žlicami sladkorja ter in praškom za puding premium bourbon vanilja Dolcela. Na štedilnik pristavimo lonec s preostankom mleka. Dodamo preostali sladkor in počakamo, da mleko zavre. Nato lonec odstavimo in v mleko vmešamo pripravljeno zmes mleka, sladkorja in pudinga. Lonec ponovno pristavimo in puding med nenehnim mešanjem, da ne nastanejo grudice, na zelo nizkem ognju kuhamo le še toliko, da se zgosti. Puding ohladimo, med hlajenjem ga večkrat premešamo, da ne nastane skorjica.

Medtem pripravimo biskvit. Jabolka olupimo, očistimo in drobno narežemo. Z električnim mešalnikom stepemo beljake. Ko se začnejo trditi, jim dodamo sol, navaden in vaniljev sladkor Dolcela ter stepamo še toliko, da nastane čvrst sneg. Vanj pri nižji hitrosti mešalnika vmešamo rumenjake in moko, ki jo prej pomešamo s škrobom in pecilnim praškom Dolcela. Na koncu previdno vmešamo še koščke jabolk.

Pečico segrejemo na 180 °C. Globoki pravokotni pekač (20 x 30 cm) namažemo z maslom in zaprašimo z moko. Vanj vlijemo testo z jabolki ter ga enakomerno razporedimo po celotnem pekaču. Porinemo v pečico za 25 do 30 minut. Pečenega dobro ohladimo.

Medtem pripravimo kremo. Zmehčano maslo penasto umešamo z mešalnikom. Po žlicah postopoma vmešavamo ohlajen puding, na koncu primešamo še rum. S povsem gladko gosto kremo nadevamo ohlajen biskvit. Pecivo postavimo v hladilnik, da se krema dobro strdi.

Čokolado nalomimo in skupaj s smetano segrevamo nad paro. Nežno premešamo v gladek čokoladni preliv, ki ga enakomerno namažemo na kremo. Ko se preliv ohladi in strdi, pecivo narežemo na rezine in postrežemo.

Nagradna igra
Podarjamo: 1X bogat paket izdelkov Dolcela.
Da bo vse skupaj še slajše, sodelujte v nagradni igri Praznična čarovnija v sodelovanju z Dolcelo!
Zanima nas, kateri je vaš najljubši okus pudinga? Odgovor nam zaupajte na njena@njena.si
prejšnji članek
Najlepši jesenski škornji za vsak okus
Moda&Lepota
Najlepši jesenski škornji za vsak okus
naslednji članek
Kmetija: Tim vztrajno pridobiva mišice
Resničnostni šovi
Kmetija: Tim vztrajno pridobiva mišice