profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Kozarček sreče: Čijin puding z banano

11. 11. 2023; 01.00
Avtor: Sanja Gačnik/ revija Jana
sladkih5

Čijin puding z banano foto: Shutterstock

Ko z žlico zajameš vse te različne okuse, brbončice kar obnemijo: toliko različnih tekstur, okusov in plasti, da ne moreš ne imeti rad svojega zajtrka.

Možnih je milijon kombinacij, danes predstavljam eno izmed svojih najljubših – čokolada-banana. Dolgoletna klasika, ki kljub svoji opevani tradiciji nikoli ne razočara.

Sestavine za 4 kozarčke

  • 50 g čijinih semen
  • 300 ml mleka po izbiri
  • 3 velike banane
  • 2 JŽ (jušni žlici) medu
  • 3 JŽ kakava v prahu
  • 1 ČŽ (čajna žlička) mletega cimeta
  • 1/2 ČŽ vaniljeve arome
  • 3 velike JŽ jabolčne čežane
  • 400 g navadnega čvrstega jogurta (skyr, grški …)
  • nekaj žlic najljubših kosmičev ali granole
  • sveže banane za dekoracijo

    ##IMAGE-1468932##

Priprava

1.  Čijina semena in mleko premešamo in pustimo počivati 20 minut ali čez noč, da semena vsrkajo tekočino.

2.  Vse preostale sestavine razen jogurta zmiksamo v gladko pasto.

3.  Ko želimo pripraviti kozarček, izmenjaje nalagamo plasti – kosmiče, čijina semena, bananino-kakavovo plast, jogurt, sveže sadje … Po želji lahko dodamo tudi žličko arašidovega masla.

NAMIG
Sestavine v hladilniku počakajo do 3 dni, zato si jih lahko napravimo na zalogo.

prejšnji članek
Premagajmo nadležno, boleče vnetje sinusov
Zdravje
Premagajmo nadležno, boleče vnetje sinusov
naslednji članek
Hajdi Korošec Jazbinšek: Imela sem najboljšo mamo na svetu
Svet slavnih
Hajdi Korošec Jazbinšek: Imela sem najboljšo mamo na svetu
#nasazenazenska
nasazenazenska