Cvetačna juha in česnov kruh foto: Profimedia
»Kremna cvetačna juha je, po mojem skromnem mnenju, ena izmed najboljših možnih kombinacij, ki se jih lahko splete v juho. Preprosta, kremasta, ravno prav začinjena. Največkrat v kombinaciji z domačim česnovim kruhom, ki že na pogled hrusta,« je nad to jedjo navdušena Sanja Gačnik, ustvarjalka kulinaričnega bloga Lasanja.
Sestavine
za cvetačno juho:
za česnov kruh:
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Za cvetačno juhonajprej nasekljamo čebulo, stremo česen, korenček in krompir pa olupimo ter narežemo na kolobarje in kocke.
2. Na olju prepražimo čebulo. Ko postekleni in nekoliko porjavi, dodamo česen in premešamo. Nato dodamo korenček in pražimo pet minut. Dodamo še cvetačo in krompir ter vse skupaj pražimo okoli 10–15 minut. Zelenjava mora dobiti malo barve od praženja, to je tisto, kar bo juhi dalo izjemen okus. Dodamo še jušno kocko in zalijemo s toliko vode, da pokrije zelenjavo.
3. Kuhamo nekje 15–20 minut, da se zelenjava zmehča. Juho odstavimo in s paličnim mešalnikom spasiramo. Po želji prihranimo nekaj celih koščkov zelenjave. Dodamo še smetano in začimbe ter premešamo.
4. Ko se juha kuha, se lotimo priprave česnovega kruha. Bageto prerežemo po dolgem. Česen nasekljamo in zmešamo s preostalimi sestavinami. Enakomerno premažemo po obeh polovicah bagete.
5. Pečemo 13 minut na 200 stopinjah, nastavitev za žar, da se robovi kruha in česen lepo zapečejo. Postrežemo še vroče.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.