Velikonočna štruca s slanino foto: Liza Maja
Sestavine za 6 porcij:
350 g prekajenega mesa
8 starih žemljic
30 g masla
6 pest kopriv
7 jajc
ščepec muškatnega oreščka
3 stroki česna
sol po okusu
mleti poper po okusu
200 g rezin slanine
Priprava:
1. Meso skuhajte do mehkega in juho ohranite toplo. Meso pustite, da se ohladi. Žemlje narežite na kocke, jih razporedite po pekaču, premažite s stopljenim maslom in pecite pri 180 °C, dokler ne postanejo zlato rjave.
2. Oprane koprive dajte v lonec, jih prelijte z vrelo vodo in pustite vreti približno pol minute. Nato jih sperite s hladno vodo, osušite in grobo sesekljajte.
3. Pečene žemlje ohladite, dajte v skledo, prelijte z juho in premešajte. Pustite, da se namočijo.
4. Beljake stepite v čvrst sneg. Prekajeno meso narežite na kocke. Dodajte rumenjake, meso, koprive, nariban muškatni orešček in zdrobljen česen. Začinite s soljo in poprom ter temeljito premešajte. Na koncu v zmes vmešajte sneg iz jajčnega beljaka.
5. Obložite pekač z rezinami slanine tako, da segajo čez rob. Nato razporedite nadev in čezenj zložite prekrivajoče se rezine slanine. Pecite v predhodno ogreti pečici pri 180 °C približno 60 minut. Pečen nadev pustite, da se ohladi, ga previdno vzemite iz pekača in narežite na rezine.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.