Kulinarika
 

Recept: Velikonočna štruca s slanino

27. 3. 2024; 13.00
Avtor: Liza Maja
Velikonočna štruca s slanino

Velikonočna štruca s slanino foto: Liza Maja

Popestrite velikonočno mizo in pripravite jed, ki bo navdušila!

Sestavine za 6 porcij:

350 g prekajenega mesa

8 starih žemljic

30 g masla

6 pest kopriv

7 jajc

ščepec muškatnega oreščka

3 stroki česna

sol po okusu

mleti poper po okusu

200 g rezin slanine

Priprava:

1. Meso skuhajte do mehkega in juho ohranite toplo. Meso pustite, da se ohladi. Žemlje narežite na kocke, jih razporedite po pekaču, premažite s stopljenim maslom in pecite pri 180 °C, dokler ne postanejo zlato rjave.

2. Oprane koprive dajte v lonec, jih prelijte z vrelo vodo in pustite vreti približno pol minute. Nato jih sperite s hladno vodo, osušite in grobo sesekljajte.

3. Pečene žemlje ohladite, dajte v skledo, prelijte z juho in premešajte. Pustite, da se namočijo.

4. Beljake stepite v čvrst sneg. Prekajeno meso narežite na kocke. Dodajte rumenjake, meso, koprive, nariban muškatni orešček in zdrobljen česen. Začinite s soljo in poprom ter temeljito premešajte. Na koncu v zmes vmešajte sneg iz jajčnega beljaka.

5. Obložite pekač z rezinami slanine tako, da segajo čez rob. Nato razporedite nadev in čezenj zložite prekrivajoče se rezine slanine. Pecite v predhodno ogreti pečici pri 180 °C približno 60 minut. Pečen nadev pustite, da se ohladi, ga previdno vzemite iz pekača in narežite na rezine.

prejšnji članek
Strokovnjak svetuje: Kako ravnati, če srečate medveda?
Zdravje
Strokovnjak svetuje: Kako ravnati, če srečate medveda?
naslednji članek
Ana Praznik: To je bilo res herojsko dejanje
Svet slavnih
Ana Praznik: To je bilo res herojsko dejanje
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.