Kulinarika
 

Žan Papič prisega na 'pašto'

6. 4. 2024; 21.00
Avtor: CL/Lady
đorđić-se-vrača 4

Žan Papič tokrat v vlogi gledalca foto: Mediaspeed

Komik in voditelj ne skriva, da so testenine njegova najljubša hrana. Pa njegov najljubši recept?

»Ker prihajam z območja, ki meji na Italijo, prisegam na pašto na 1000 in 1 način. Zato ni čudno, da je to moja najljubša hrana. A recept, ki sem vam ga tokrat zaupal, nima nobene povezave z Italijo in njihovo kulinariko,« pravi Sežanec Žan Papič. In pojasni podrobnosti: »Prinesel sem ga iz Melbourna, kjer je bila med mojimi sostanovalci tudi prijateljica iz Tokia. Takrat sem prvič slišal za avokado in bil presenečen, kako lepo popestri jedem okus. Če rezancem ne dodamo pancete, je jed primerna tudi za vegetarijance. A jaz sem zapriseženi Kraševec in brez pancete pri meni ne gre.«

Rezanci s panceto, gobami in avokadom

Sestavine za 4 osebe:

500 g riževih rezancev

1 avokado

200 g šampinjonov

100 g pancete

2 vejici peteršilja

sol

poper

kokosovo olje

Priprava:

Na kokosovem olju, ki ga lahko zamenjamo tudi z maslom, pražimo panceto toliko časa, da postane trda in hrustljava. Dodamo narezane šampinjone, malo premešamo in popražimo gobice. Vrstnega reda ne smemo zamenjati, saj gobice spustijo vodo in v tem primeru se panceta ne zapeče tako lepo. Že prej skuhamo riževe rezance: vržemo jih v slan krop in kuhamo 3 minute. V posodo z gobicami in panceto dodamo rezance in sesekljan peteršilj, malo pokuhamo, da se rezanci lepo povežejo z omako, na koncu pa dodamo še na kocke narezan avokado.

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Sonja in Špela, kot ju še niste videli
Svet slavnih
Poroka na prvi pogled: Sonja in Špela, kot ju še niste videli
naslednji članek
Anamarija Lampič pobegnila na zaslužen dopust
Svet slavnih
Anamarija Lampič pobegnila na zaslužen dopust
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.