Žan Papič tokrat v vlogi gledalca foto: Mediaspeed
»Ker prihajam z območja, ki meji na Italijo, prisegam na pašto na 1000 in 1 način. Zato ni čudno, da je to moja najljubša hrana. A recept, ki sem vam ga tokrat zaupal, nima nobene povezave z Italijo in njihovo kulinariko,« pravi Sežanec Žan Papič. In pojasni podrobnosti: »Prinesel sem ga iz Melbourna, kjer je bila med mojimi sostanovalci tudi prijateljica iz Tokia. Takrat sem prvič slišal za avokado in bil presenečen, kako lepo popestri jedem okus. Če rezancem ne dodamo pancete, je jed primerna tudi za vegetarijance. A jaz sem zapriseženi Kraševec in brez pancete pri meni ne gre.«
500 g riževih rezancev
1 avokado
200 g šampinjonov
100 g pancete
2 vejici peteršilja
sol
poper
kokosovo olje
Na kokosovem olju, ki ga lahko zamenjamo tudi z maslom, pražimo panceto toliko časa, da postane trda in hrustljava. Dodamo narezane šampinjone, malo premešamo in popražimo gobice. Vrstnega reda ne smemo zamenjati, saj gobice spustijo vodo in v tem primeru se panceta ne zapeče tako lepo. Že prej skuhamo riževe rezance: vržemo jih v slan krop in kuhamo 3 minute. V posodo z gobicami in panceto dodamo rezance in sesekljan peteršilj, malo pokuhamo, da se rezanci lepo povežejo z omako, na koncu pa dodamo še na kocke narezan avokado.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.