Kakije narežite na rezine. foto: Pexels
Najprej se dotaknimo pravil za obiranje in skladiščenje kakija. Obiranja se lotite s škarjami, posamezen sadež pa odrežete tako, da na njem še vedno ostane tako čašica, kot tudi pecelj. Zlagate ga v gajbice, dodajte še dve ali tri jabolke, pri tem pa pazite, da se plodovi med seboj ne dotikajo. Da bo kaki dozorel, gajbice shranite v prostor, ki ima temperaturo od 20 do 25 stopinj Celzija. Za hitrejše zorenje sadeže prekrijte s PVC folijo, da se bo pod njo ustvarila večja koncentracija plina etilen, ki ga izločajo jabolka. Po tednu dni bi vas moral razveseliti sladek rezultat.
A takšna je teorija, v praksi pa ne gre vedno po planu. Če je vaš kaki še vedno trpek in vam ne gre v slast, vam plodov ni potrebno zavreči. Sadeže preprosto narežite na rezine in posušite v sušilniku sadja. Razveselil vas bo zelo slasten prigrizek, ki ga boste zmazali, kot bi mignil.
Posušen kaki - sladek prigrizek. foto: Pexels
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.