Kulinarika
 

Iz trpkega kakija naredite okusen prigrizek

18. 11. 2024; 12.00
Avtor: V.M.
kaki

Kakije narežite na rezine. foto: Pexels

Vam ni uspelo pridelati okusen kaki? Če vam ga ni uspelo omediti, lahko iz njega vseeno naredite okusen prigrizek.

Najprej se dotaknimo pravil za obiranje in skladiščenje kakija. Obiranja se lotite s škarjami, posamezen sadež pa odrežete tako, da na njem še vedno ostane tako čašica, kot tudi pecelj. Zlagate ga v gajbice, dodajte še dve ali tri jabolke, pri tem pa pazite, da se plodovi med seboj ne dotikajo. Da bo kaki dozorel, gajbice shranite v prostor, ki ima temperaturo od 20 do 25 stopinj Celzija. Za hitrejše zorenje sadeže prekrijte s PVC folijo, da se bo pod njo ustvarila večja koncentracija plina etilen, ki ga izločajo jabolka. Po tednu dni bi vas moral razveseliti sladek rezultat.

A takšna je teorija, v praksi pa ne gre vedno po planu. Če je vaš kaki še vedno trpek in vam ne gre v slast, vam plodov ni potrebno zavreči. Sadeže preprosto narežite na rezine in posušite v sušilniku sadja. Razveselil vas bo zelo slasten prigrizek, ki ga boste zmazali, kot bi mignil.

Kaki obiramo oktobra in novembra, odvisno od sorte. foto: Pexels

Posušen kaki - sladek prigrizek.

Posušen kaki - sladek prigrizek. foto: Pexels

prejšnji članek
Dončić žural na koncertu Resnika in Rudana
Svet slavnih
Dončić žural na koncertu Resnika in Rudana
naslednji članek
Drama na britanskem dvoru - vdrli na posestvo gradu Windsor
Svet slavnih
Drama na britanskem dvoru - vdrli na posestvo gradu Windsor

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.