piškoti, božič, sladki december foto: Profimedia
1. Priprava testa:
o V skledi zmešajte maslo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor, da dobite kremasto zmes.
o Dodajte jajci in mešajte, dokler zmes ne postane gladka.
o V drugi skledi zmešajte moko, cimet, ingver, pecilni prašek in sol.
o Suhe sestavine postopoma dodajte masleni zmesi in gnetite, dokler ne dobite gladkega testa.
2. Hlajenje testa:
Testo zavijte v plastično folijo in ga za vsaj 30 minut postavite v hladilnik, da se utrdi.
3. Oblikovanje piškotov:
o Pečico segrejte na 180 °C.
o Ohlajeno testo razvaljajte na pomokani površini do debeline približno 5 mm.
o Z božičnimi modelčki izrežite piškote in jih polagajte na pekač, obložen s papirjem za peko.
4. Peka:
Piškote pecite 10–12 minut, dokler rahlo ne porjavijo po robovih.
5. Hlajenje in okrasitev:
Počakajte, da se piškoti ohladijo. Po želji jih okrasite z ledenim sladkorjem, sladkorno glazuro ali posipom.
Shranjujte v tesno zaprti posodi – tako bodo piškoti ostali sveži in krhki še nekaj tednov.
Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.
Izšla je posebna izdaja revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju! foto: Revija Bodi zdrava
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.