Gravlaks iz lososa foto: Shutterstock
(4 kosi)
Sestavine:
Za lososa:
Priprava:
Lososu odstranite kožo, ga operite in temeljito osušite. Rdečo peso na grobo naribajte, dodajte sladkor in sol ter dobro premešajte. Nato filet z vseh strani premažite s pripravljeno mešanico, ga položite v plastično škatlo in shranite v hladilnik za najmanj 12 in največ 24 ur, da se marinira. Mariniran filet temeljito sperite in ga z ostrim nožem narežite na zelo tanke rezine. Postrezite na rženem kruhu: iz kruha izrežite kroge, namažite z maslom, dodajte rezino lososa in okrasite s koprom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.