Kulinarika
 

Najbolj preprost trik za pripravo poširanega jajca

6. 1. 2025; 20.00
Avtor: V.M.
poširano jajce

poširano jajce foto: DREAMSTIME

Vam ne gre od rok priprava poširanega jajca? Nič hudega, za vas imamo čudovit trik.

Poširanje je zahtevna tehnika priprave jajc, ki ji še zdaleč ni vsak kos. Se pa lahko s krasnim rezultatom kljub temu pohvalite na zelo preprost način. Vsem tistim, ki vam je doslej klasična izvedba prinesla razočaranje v obliki razlitega jajca, ki se v vodni kopeli ni ujel v vrtinec, svetujemo preprost trik s cedilom.

Postopek priprave

  1. V posodi zavrite vodo, naj nežno brbota.
  2. Pripravite cedilo s fino mrežico. V cedilo ubijte jajce, a pazite, da ostane rumenjak nepoškodovan. Cedilo nežno potresite, redkejši del beljaka se bo pri tem izločil prek mrežice, čvrstejši del pa bo ostal na situ.
  3. Cedilo z jajcem sedaj potopite v nežno brbotajočo kopel. Prek cedila položite pokrovko in počakajte tri do štiri minute.
  4. Tako pripravljeno jajce s pomočjo žlice nežno zajemite in preložite na krožnik.

Če si težko predstavljate izvedbo po zgoraj opisanih korakih, si lahko postopek ogledate tudi v spodnjem videu.

prejšnji članek
3 preprosti načini za bolj bujno frizuro
Moda&Lepota
3 preprosti načini za bolj bujno frizuro
naslednji članek
Squid Game: Lik ekscentričnega Thanosa upodablja pravi raper
Svet slavnih
Squid Game: Lik ekscentričnega Thanosa upodablja pravi raper

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.