Kulinarika
 

Najboljši cupcakesi s čokolado in meto

25. 5. 2016; 08.47
Avtor: Š. K.
ThinkstockPhotos-530289033
Vas zanima, kakšni so? Berite dalje!

Sestavine:


150 g masla
150 g temne kuverture (temne grenke čokolade)
140 g moke
1/2 čajne žličke pecilnega praška
2 jajci
100 g kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
250 g vanilijevega pudinga (pripravi se iz pribl. 1/2 zavitka praška vanilijevega pudinga in mleka)
200 g masla (narezanega na koščke)
50 g sladkorja v prahu
1-2 jedilni žlici ruma
1 pest metinih listov
čokoladna omaka
čokoladni kosmiči

Priprava:
Za čokoladne kolačke z metino kremo najprej v veliki posodi segrejemo vodo in nad njo v kozici stopimo temno čokolado in maslo (vodna kopel). Pečico ogrejemo na 180°C.
Medtem zmešamo moko in pecilni prašek.

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo, da se volumen zmesi podvoji. Jajčni zmesi postopno primešamo suhe sestavine.

Tekočo čokolado vlijemo v zmes in dobro premešamo. Model za mafine napolnimo s papirnatimi košaricami in položimo na pekač. V košarice enakomerno porazdelimo zmes za kolačke in pečemo pribl. 20 minut v predhodno ogreti pečici. Kolačke vzememo iz pečice in počakamo, da se popolnoma ohladijo, šele nato nanesemo kremo. Sicer lahko metina krema steče.

Čokoladne kolačke z metino kremo lahko po želji okrasimo s čokoladno omako in čokoladnimi mrvicami.

Za metino kremo najprej po navodilih na embalaži skuhamo puding. Puding ohladimo. S paličnim mešalnikom na drobno zmeljemo metine lističe in 1-2 jedilni žlici ruma. Koščje masla, sladkor v prahu in zdrobljeno meto postopoma vmešamo v vanilijev puding. Stepamo tako dolgo, dokler ne nastane čvrsta zmes. Metino kremo nadevamo v brizgalno vrečko z gladkim nastavkom in jo nanesemo na kolačke.




prejšnji članek
Melanie Griffith: bikini pri 58. letih
Svet slavnih
Melanie Griffith: bikini pri 58. letih
naslednji članek
Odprta kuhna tudi na obali!
Kulinarika
Odprta kuhna tudi na obali!

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.