Sestavine:
150 g masla
150 g temne kuverture (temne grenke čokolade)
140 g moke
1/2 čajne žličke pecilnega praška
2 jajci
100 g kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
250 g vanilijevega pudinga (pripravi se iz pribl. 1/2 zavitka praška vanilijevega pudinga in mleka)
200 g masla (narezanega na koščke)
50 g sladkorja v prahu
1-2 jedilni žlici ruma
1 pest metinih listov
čokoladna omaka
čokoladni kosmiči
Priprava:
Za čokoladne kolačke z metino kremo najprej v veliki posodi segrejemo vodo in nad njo v kozici stopimo temno čokolado in maslo (vodna kopel). Pečico ogrejemo na 180°C.
Medtem zmešamo moko in pecilni prašek.
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo, da se volumen zmesi podvoji. Jajčni zmesi postopno primešamo suhe sestavine.
Tekočo čokolado vlijemo v zmes in dobro premešamo. Model za mafine napolnimo s papirnatimi košaricami in položimo na pekač. V košarice enakomerno porazdelimo zmes za kolačke in pečemo pribl. 20 minut v predhodno ogreti pečici. Kolačke vzememo iz pečice in počakamo, da se popolnoma ohladijo, šele nato nanesemo kremo. Sicer lahko metina krema steče.
Čokoladne kolačke z metino kremo lahko po želji okrasimo s čokoladno omako in čokoladnimi mrvicami.
Za metino kremo najprej po navodilih na embalaži skuhamo puding. Puding ohladimo. S paličnim mešalnikom na drobno zmeljemo metine lističe in 1-2 jedilni žlici ruma. Koščje masla, sladkor v prahu in zdrobljeno meto postopoma vmešamo v vanilijev puding. Stepamo tako dolgo, dokler ne nastane čvrsta zmes. Metino kremo nadevamo v brizgalno vrečko z gladkim nastavkom in jo nanesemo na kolačke.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.