Kulinarika
 

Ne kupujte ga, ampak ga naredite sami!

29. 5. 2016; 10.35
Avtor: Š. K.
IMG_9489
Tole je super recept za domač grški jogurt

Domač grški jogurt

Potrebujete LE: 
1000 g gostega polnomastnega jogurta ali LCA jogurta

Priprava
Pripravimo si večjo skledo, na katero namestimo gosto cedilo. Na cedilo položimo sterilno krpo ali široko gazo. Nato v cedilo stresemo jogurt. Pustimo, da se jogurt približno dve do tri ure odceja (odvečna tekočina bo odtekla v skledo).
Po dveh do treh urah vsebino v cedilu dobro premešamo in pustimo še kakšno uro, da odteče še malo tekočine. Postopek po potrebi ponavljamo, dokler na cedilu ne ostane gost, kremast jogurt.
Jogurt nato iz cedila predevamo v kozarčke, ki jih tesno zapremo in shranimo v hladilnik.

prejšnji članek
Recept za božanske macaronse
Kulinarika
Recept za božanske macaronse
naslednji članek
Hitra dieta s čarobno juhico
Zdravje
Hitra dieta s čarobno juhico

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.