Sestavine:
Za biskvit potrebujete:
- 12 graham piškotov
- 30 g sladkorja
- 60 g masla
Za nadev potrebujete:
- 150 g sladkorja
- 40 g moke
- ščep soli
- 470 ml mleka
- 3 beljake
- 2 žlici masla
- žlica vanilijevega ekstrakta
- 2 mali banani
Za zgornji sloj potrebujete:
- smetano za stepanje
Priprava:
Biskvit – Dobro zdrobite piškote in jih premešajte s sladkorjem. Dodajte maslo in zmiksajte, dokler se sestavine ne povežejo. Razvaljajte zmes na ravni podlogi, nanj položite papir za peko in testo nato previdno obrnite na drugo stran. Če je enakomerno razporejeno testo, ga položite na pladenj za pite in ga lahko nato pečete v pečici s 175 stopinjami približno 12-15 minut. Ko je testo gotovo, izvlecite pladenj iz pečice in ga pustite, da se shladi.
Nadev – V posodi stepite 3 beljake. Nato vzemite srednje velik lonec in notri zmešajte sladkor, moko in sol, nato dodajte mleko in nekaj minut kuhajte na šibkem ognju, ves čas pa mešajte, da postane gladko. Ko se zgosti, ga umaknite iz ognja in 2 žlici nastalega vmešajte v skledo, kjer ste prej stepli beljake. Lonec vrnite na ogenj in v zmes vmešajte še sneg in kuhajte naslednji dve minuti, medtem ko vse skupaj počasi mešate. Nato ugasnite ogenj, dodajte maslo sobne temperature in vanilijev ekstrakt. Dobro premešajte, da nastane gladka zmes, nato pa vse prelijte v skledo, kjer naj se hladi 20 minut.
Priprava pite – Narežite banani na koščke in jih zložite na testo. Zatem dodajte debel sloj kreme, ki ga lahko izravnate z žlico in na koncu nanesete še smetano. Vse skupaj postavite v hladilnik za pol ure.
Dober tek!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.