Sestavine za testo:
- 175 g temne čokolade
- 7 jajc
- 140 g masla
Sestavine za glazuro:
- 100 g temne čokolade
- 80 g masla
Priprava:
Ogrejte pečico na 130 stopinj. Kalup za torto obložite s papirjem za peko. Čokolado prelomite na majhne koščke in jo na pari stopite. Dodajte maslo. Penasto zmešajte rumenjake in jih dodajte mešanici, ki je že ohlajena. V drugo posodo beljake stolcite v sneg in jih nato počasi dodajajte zmesi in počasi zmešajte. Ko je vsa zmes kompaktna, jo izlijte v kalup in pokrijte s folijo. Tega postavite v večji pekač in jo napolnite z vročo vodo, da bo segala do polovice kalupa, ki ga nato postavite v pekač. Pecite okoli 25 minut. Ko se ohladi, prelijte s pripravljeno glazuro in okrasite z gozdnimi sadeži po vaši želji.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.