Kulinarika
 

Takšni sladici se nihče ne more upreti

15. 8. 2016; 07.00
Avtor: A.K.
čokoladna torta
Čokoladna torta brez moke

Sestavine za testo:

- 175 g temne čokolade
- 7 jajc
- 140 g masla

Sestavine za glazuro:

- 100 g temne čokolade
- 80 g masla

Priprava:

Ogrejte pečico na 130 stopinj. Kalup za torto obložite s papirjem za peko. Čokolado prelomite na majhne koščke in jo na pari stopite. Dodajte maslo. Penasto zmešajte rumenjake in jih dodajte mešanici, ki je že ohlajena. V drugo posodo beljake stolcite v sneg in jih nato počasi dodajajte zmesi in počasi zmešajte. Ko je vsa zmes kompaktna, jo izlijte v kalup in pokrijte s folijo. Tega postavite v večji pekač in jo napolnite z vročo vodo, da bo segala do polovice kalupa, ki ga nato postavite v pekač. Pecite okoli 25 minut. Ko se ohladi, prelijte s pripravljeno glazuro in okrasite z gozdnimi sadeži po vaši želji.

prejšnji članek
Mirela doživela strašno stvar
Svet slavnih
Mirela doživela strašno stvar
naslednji članek
Ne recite ne limoni
Moda&Lepota
Ne recite ne limoni

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.