Kulinarika
 

Ali veste, kako se jé česen?

6. 10. 2016; 14.58
Avtor: D. B.
česen
Vsak dan bi morali pojesti najmanj tri surove stroke česna.

Česen je stalnica na našem jedilniku, je rastlina, s katero med drugim zdravimo prehlad in gripo. Znan je kot naravni antibiotik, antioksidant, čisti dihalne poti, uničuje nekatere viruse in deluje protivnetno.

Da bi čim bolje izkoristili njegovo zdravilno moč, ga moramo znati pravilno pripraviti.

1. Pred uživanjem česen pretlačite, saj s tem spodbudite encimsko reakcijo, pri kateri nastane alicin, ki ima med drugim protivirusno in protibakterijsko moč. 

2. Vsak dan bi morali pojesti najmanj tri stroke česna.

3. Jejte surov česen.

4. Če ga boste termično obdelali, naj kuhanje oziroma pečenje ne bo daljše od 10 minut.

Če se želite znebiti neprijetnega zadaha, ki je posledica uživanja česna, žvečite peteršiljev list, zrno kave ali koromač.



prejšnji članek
Angelina Jolie naredila nepredvidljivo potezo v ločitveni vojni
Svet slavnih
Angelina Jolie naredila nepredvidljivo potezo v ločitveni vojni
naslednji članek
Tudi vi ne veste, čemu služijo te stvari?
Moda&Lepota
Tudi vi ne veste, čemu služijo te stvari?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.