Česen je stalnica na našem jedilniku, je rastlina, s katero med drugim zdravimo prehlad in gripo. Znan je kot naravni antibiotik, antioksidant, čisti dihalne poti, uničuje nekatere viruse in deluje protivnetno.
Da bi čim bolje izkoristili njegovo zdravilno moč, ga moramo znati pravilno pripraviti.
1. Pred uživanjem česen pretlačite, saj s tem spodbudite encimsko reakcijo, pri kateri nastane alicin, ki ima med drugim protivirusno in protibakterijsko moč.
2. Vsak dan bi morali pojesti najmanj tri stroke česna.
3. Jejte surov česen.
4. Če ga boste termično obdelali, naj kuhanje oziroma pečenje ne bo daljše od 10 minut.
Če se želite znebiti neprijetnega zadaha, ki je posledica uživanja česna, žvečite peteršiljev list, zrno kave ali koromač.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.