Široki rezanci s peteršiljevo omako, panceto in tartufi vas že čakajo v restavraciji KULT316. foto: KULT316
Široki rezanci s peteršiljevo omako, panceto in tartufi
Sestavine (za štiri osebe):
- 200 g moke
- 2 jajci
- 400 g peteršiljeve korenine
- 2 dl mleka
- 2 dl smetane
- začimbe (zvezdasti janež, muškatni orešček, kumina)
- 100 g peteršilja
- 100 g pinjol
- 80 g pancete
- oljčno olje
- parmezan
- črni tartuf
Priprava:
Iz moke in jajc zamesimo testo za rezance, ga razvaljamo in narežemo na široke rezance. Peteršiljevo korenino olupimo in narežemo na drobne rezine. Skuhamo jih v mešanici mleka, smetane in začimb. Odlijemo tekočino, zmešamo in precedimo. Iz peteršilja, polovice pinjol, parmezana in olja pripravimo zeliščni pesto. Panceto narežemo na drobne kocke in jih prepražimo skupaj s preostankom pinjol, dodamo omako peteršiljeve korenine in kuhane testenine. Dobro premešamo in prestavimo v globok krožnik. Dodamo nariban parmezan, peteršiljev pesto in tanke rezine črnega tartufa.
Restavracija KULT316 deluje pod okriljem Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, Centra kulinarike in turizma. Slovi po jedeh iz osrednjeslovenske gastronomske regije, ponujajo pa tudi značilne jedi ostalih gastronomskih regij v Sloveniji, pripravljene na sodoben način. Njihovo ponudbo sestavljajo lokalno pridelana hrana in sveže sestavine, saj gostom ponujajo sezonske jedilnike. Za enkraten jedilnik poskrbi šef kuhinje Blaž Švigelj.
Posebnost restavracije KULT316 je tudi njena arhitekturna zasnova v obliki odprte kuhinje, ki gostom omogoča opazovanje postopka priprave jedi. Restavracija premore tudi lepo teraso, prostor za zaključene družbe, prirejajo pa tudi mesečne tematske kulinarične večere, ki jih popestri animacija študentov BIC Ljubljana, Višje strokovne šole, ki na področju kuharstva in strežbe opravljajo študijsko prakso. Pohvalijo se lahko tudi s kavarno KULT316, vinsko kletjo, šolsko mikropivovarno, demonstracijsko kuhinjo, učno kuhinjo, učno hotelsko sobo ter konferenčno dvorano, namenjeno tako seminarjem, kot družabnim dogodkom. V restavraciji vam postrežejo njihovo lastno hišno vino KULT316 (sauvignon in sivi pinot) ter domače hišno pivo KULT316, ki nastaja v prvi šolski mikropivovarni v Sloveniji.
Delovni čas:
Od ponedeljka do petka med 12.00 in 22.00 uro.
Ponujajo tudi dnevna kosila med 12.00 in 15.00 uro.
foto: Aleksandar Domitric
foto: Aleksandar Domitric
foto: Andraz Kobe
foto: Andraz Kobe
foto: KULT316
foto: KULT316
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.