ana dolinar 1 Odkrito.si

Joj, kako sta zrasli punci Ane Dolinar!

David Beckham, Elton John Svet24.si

Vsi govorijo o tem: poglejte, kaj je po poljubu z ...

nessie Svet24.si

VIDEO: Nessie obstaja! "Videla" jo je 8-letna ...

911_rotated Svet24.si

FOTO: Njegovim poceni vinjetam je nasedlo 3500 ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

donald melania trump Njena.si

Donald Trump poskrbel za ogorčenje

harry, meghan markle2 Njena.si

Razkrit resnični razlog Harryjevega joka na ...

Preprost recept za sočne in hrustljave miške
| V. M.

Preprost recept za sočne in hrustljave miške

Bliža se čas, ko navdušene pekarice že pridno vadijo peko pustnih krofov. Če vam slednje ne gre od rok, lahko vaše najdražje presenetite s preprostimi miškami, ki jih obogatite s sočnimi jabolkami.

Miške vam bodo uspele, pa četudi bi zase po domače rekli, da imate dve levi roki. Za vas imamo namreč recept, pri katerem ne bo šlo prav nič narobe. In ker bomo testo obogatili z naribanimi jabolki, bo hrustljav prigrizek še slajši, kot sicer. Sočne miške vam bodo šle najbolj v slast tople, zato se priprave lotite tedaj, ko bodo vaši jedci že zbrani za mizo.

Pripravite sledeče sestavine:

-dve jajci

-dva navadna jogurta (360 g)

-pet žlic sladkorja

-vrečka vanilijevega sladkorja

-dve žlici ruma

-nastrgana limonina lupina (za aromo)

-vrečka pecilnega praška

-ščepec soli

-450 g moke

-šest naribanih jabolk

 Priprava

V skledi najprej z električnim mešalnikom stepite jajca in sladkor, dodajte rum, limonino lupino, zatem nežno vmešajte jogurt. Moko presejte in jo skupaj s soljo in pecilnim praškom počasi vmešavajte v gladko maso. Na koncu primešajte še naribana jabolka. Zmes mora biti gosta, zato lahko po potrebi dodate še nekoliko moke.

Maso pustite počivati, medtem pripravite posodo z olje. Če je slednje primerne temperature preverite tako, da vanj potopite ročaj kuhalnice. Ko se okrog njega pričnejo nizati mehurčki, lahko pričnete s peko. Žlico, s katero boste zajemali maso, predhodno za nekaj trenutkov potopite v vroče olje, tako bo kepica testa kar sama zdrsela iz naoljene žlice. Pecite pri srednji temperaturi, v nasprotnem primeru se lahko pripeti, da bo sredica surova. Počasi torej, naj se vam ne mudi. Ko se na eni strani zlato obarvajo, jih obrnite. Ko končate, jih iz olja poberite s penovko in za kratek čas odložite na papirnato brisačo, ki bo popila maščobo.

Postrezite še tople, posute s sladkorjem v prahu.

Dober tek!