nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Preprost recept za sočne in hrustljave miške

5. 1. 2024; 01.00
Avtor: V. M.
Fritule

foto: alchetron

Konec tedna lahko vaše najdražje presenetite s preprostimi miškami, ki jih obogatite s sočnimi jabolkami.

Miške vam bodo uspele, pa četudi bi zase po domače rekli, da imate dve levi roki. Za vas imamo namreč recept, pri katerem ne bo šlo prav nič narobe. In ker bomo testo obogatili z naribanimi jabolki, bo hrustljav prigrizek še slajši, kot sicer. Sočne miške vam bodo šle najbolj v slast tople, zato se priprave lotite tedaj, ko bodo vaši jedci že zbrani za mizo.

Pripravite sledeče sestavine:

-dve jajci

-dva navadna jogurta (360 g)

-pet žlic sladkorja

-vrečka vanilijevega sladkorja

-dve žlici ruma

-nastrgana limonina lupina (za aromo)

-vrečka pecilnega praška

-ščepec soli

-450 g moke

-šest naribanih jabolk

 Priprava

V skledi najprej z električnim mešalnikom stepite jajca in sladkor, dodajte rum, limonino lupino, zatem nežno vmešajte jogurt. Moko presejte in jo skupaj s soljo in pecilnim praškom počasi vmešavajte v gladko maso. Na koncu primešajte še naribana jabolka. Zmes mora biti gosta, zato lahko po potrebi dodate še nekoliko moke.

Maso pustite počivati, medtem pripravite posodo z olje. Če je slednje primerne temperature preverite tako, da vanj potopite ročaj kuhalnice. Ko se okrog njega pričnejo nizati mehurčki, lahko pričnete s peko. Žlico, s katero boste zajemali maso, predhodno za nekaj trenutkov potopite v vroče olje, tako bo kepica testa kar sama zdrsela iz naoljene žlice. Pecite pri srednji temperaturi, v nasprotnem primeru se lahko pripeti, da bo sredica surova. Počasi torej, naj se vam ne mudi. Ko se na eni strani zlato obarvajo, jih obrnite. Ko končate, jih iz olja poberite s penovko in za kratek čas odložite na papirnato brisačo, ki bo popila maščobo.

Postrezite še tople, posute s sladkorjem v prahu.

Dober tek!

foto: http://www.ks-bostanj.si/

prejšnji članek
Prečkanje proge je smrtno nevarno (dela na Dunajski cesti)
Življenjski slog
Prečkanje proge je smrtno nevarno (dela na Dunajski cesti)
naslednji članek
Kam je izginil Vili Resnik?
Svet slavnih
Kam je izginil Vili Resnik?