foto: alchetron
Miške vam bodo uspele, pa četudi bi zase po domače rekli, da imate dve levi roki. Za vas imamo namreč recept, pri katerem ne bo šlo prav nič narobe. In ker bomo testo obogatili z naribanimi jabolki, bo hrustljav prigrizek še slajši, kot sicer. Sočne miške vam bodo šle najbolj v slast tople, zato se priprave lotite tedaj, ko bodo vaši jedci že zbrani za mizo.
Pripravite sledeče sestavine:
-dve jajci
-dva navadna jogurta (360 g)
-pet žlic sladkorja
-vrečka vanilijevega sladkorja
-dve žlici ruma
-nastrgana limonina lupina (za aromo)
-vrečka pecilnega praška
-ščepec soli
-450 g moke
-šest naribanih jabolk
Priprava
V skledi najprej z električnim mešalnikom stepite jajca in sladkor, dodajte rum, limonino lupino, zatem nežno vmešajte jogurt. Moko presejte in jo skupaj s soljo in pecilnim praškom počasi vmešavajte v gladko maso. Na koncu primešajte še naribana jabolka. Zmes mora biti gosta, zato lahko po potrebi dodate še nekoliko moke.
Maso pustite počivati, medtem pripravite posodo z olje. Če je slednje primerne temperature preverite tako, da vanj potopite ročaj kuhalnice. Ko se okrog njega pričnejo nizati mehurčki, lahko pričnete s peko. Žlico, s katero boste zajemali maso, predhodno za nekaj trenutkov potopite v vroče olje, tako bo kepica testa kar sama zdrsela iz naoljene žlice. Pecite pri srednji temperaturi, v nasprotnem primeru se lahko pripeti, da bo sredica surova. Počasi torej, naj se vam ne mudi. Ko se na eni strani zlato obarvajo, jih obrnite. Ko končate, jih iz olja poberite s penovko in za kratek čas odložite na papirnato brisačo, ki bo popila maščobo.
Postrezite še tople, posute s sladkorjem v prahu.
Dober tek!
foto: http://www.ks-bostanj.si/
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.