grahova juha foto: Dreamstime
Za 4 osebe potrebujemo:
- olivno olje
- malo maslaž
- 2 šalotki
- 600 ml piščančje juhe
- 250 g graha
- sol
- sveže mlet črni poper
- parmezan
Postopek priprave
Sesekljano šalotko popražite na olivnem olju, nato dodajte 100 ml juhe, jo zavrite in jo pokuhajte do konca. Nato dodajte še 100 ml juhe in tudi to pokuhajte.
Primešajte oplaknjen grah, ga začinite s soljo in poprom, prilijte preostalo juho in jo zavrite.
Vre naj približno 5 minut, nato odstranite nekaj graha in ga prihranite za konec. Juho gladko pretlačite s paličnim mešalnikom.
Juhi primešajte nariban parmezan, maslo, začinite s soljo in poprom ter potresite s preostalim kuhanim grahom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.