Okusne smrečice foto: revija Jana
Sestavine
· zavitek že razvaljanega listnatega testa
· 50–80 g na tanke rezine narezane kuhane šunke ali pršuta
· 4 žlice naribanega sira
· lesene paličice za ražnjiče
· za dekoracijo: izkoščičene zelene olive (lahko tudi črne ali mini paradižnike)
Priprava
1. Listnato testo odvijte in razgrnite. Potresite na tanko z ribanim sirom in pokrijte z rezinami šunke ali pršuta.
2. Zrežite na trakove, široke približno 2 cm. Vsak trakec posebej zvijte v obliko smrečice in nataknite na paličico. Na vrhu pustite malce prostora za dekoracijo.
3. Položite na pekač in specite v pečici na 170 stopinjah Celzija od 15 do 20 minut. Ko so »smrečice« lepo zlato zapečene, vzemite iz pečice.
4. Na vrh zapičite zeleno olivo za dekoracijo in postrezite. Najboljše so mlačne, lahko pa jih jemo tudi hladne.
Še več prazničnih receptov najdete v reviji Jana, št. 52, 27. 12. 2022
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.