Kulinarika
 

Recept na hitro: Okusne smrečice

29. 12. 2023; 13.00
Avtor: Metka McCully Žigon / revija Jana
babicina shramba

Okusne smrečice foto: revija Jana

Kadar imamo goste ali pa le družinsko slavnostno večerjo, se želimo še posebej izkazati in svoje drage presenetiti z okusom ter tudi videzom jedi. Tukaj je preprost recept za praznične smrečice, ki so hitro narejene, a so okusne in še lepe na pogled.

Sestavine

·         zavitek že razvaljanega listnatega testa

·         50–80 g na tanke rezine narezane kuhane šunke ali pršuta

·         4 žlice naribanega sira

·         lesene paličice za ražnjiče

·         za dekoracijo: izkoščičene zelene olive (lahko tudi črne ali mini paradižnike)


Priprava
1. Listnato testo odvijte in razgrnite. Potresite na tanko z ribanim sirom in pokrijte z rezinami šunke ali pršuta.
2. Zrežite na trakove, široke približno 2 cm. Vsak trakec posebej zvijte v obliko smrečice in nataknite na paličico. Na vrhu pustite malce prostora za dekoracijo.
3. Položite na pekač in specite v pečici na 170 stopinjah Celzija od 15 do 20 minut. Ko so »smrečice« lepo zlato zapečene, vzemite iz pečice.
4. Na vrh zapičite zeleno olivo za dekoracijo in postrezite. Najboljše so mlačne, lahko pa jih jemo tudi hladne.

Še več prazničnih receptov najdete v reviji Jana, št. 52, 27. 12. 2022

prejšnji članek
Zavrti kolo sreče in prejmi darilo!
Moda&Lepota
Zavrti kolo sreče in prejmi darilo!
naslednji članek
Umek pripravil neverjetno rojstnodnevno praznovanje
Svet slavnih
Umek pripravil neverjetno rojstnodnevno praznovanje

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.