Kulinarika
 

Rebrca z zeliščnim likerjem

25. 12. 2023; 16.00
Avtor: Revija Liza Maja
profimedia-0395781197

rebrca foto: profimedia

Iščete idejo za svečano kosilo ali večerjo? Za ljubitelje rebrc imamo slasten recept ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • pol čebule
  • 50 g prekajene slanine
  • 1 žlico olja
  • 50 g medu
  • 125 ml zeliščnega likerja
  • 1 rdeč čili
  • 250 ml paradižnikovega kečapa
  • sol
  • 1 kg rebrc

    SVINJSKA REBRCA foto: dreamstime

Postopek priprave

1 Čebulo in slanino zrežite na drobne kocke. Oboje popecite na olju. Dodajte med in liker in vse skupaj malce povrite. Očistite čili in ga drobno sesekljajte. Skupaj s kečapom ga dodajte omaki, jo malce povrite in začinite s soljo.

2 Rebra oplaknite in jih obrišite. Premažite jih s pripravljeno mešanico in jih marinirajte približno 4 ure. Na žaru jih pecite približno 30 minut in jih med peko nekajkrat obrnite.

Čas priprave: približno 45 minut + mariniranje 4 ure.

Na osebo približno 680 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 30 g.

prejšnji članek
Zdravo življenje Nives Orešnik: Hrana je najprej gorivo, nato užitek
Svet slavnih
Zdravo življenje Nives Orešnik: Hrana je najprej gorivo, nato užitek
naslednji članek
Se danes počutite malce napihnjeni? To je rešitev
Zdravje
Se danes počutite malce napihnjeni? To je rešitev

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.