Mirna Reynolds Dobra karma

'Prej ali slej bo zelo premožna,' o slovenski ...

Sarah Pharis Svet24.si

Pošiljala njegove gole fotografije, nadeli so ji ...

tone-krkovic-pl1 Reporter.si

Brigadirju Tonetu Krkoviču sodila nečakinja ...

tovarna-rog, evikcija, varnostniki, izgred, 19.1 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ščiti, palice in plinski ...

janez cigler kralj pl2 Necenzurirano

Desetletje anticepilskega duha v zavodu ministra ...

hans-sigl Njena.si

Hans Sigl, kot ga še niste videli

ženim-sina Njena.si

Ugodno oddam sina: Po estetskem posegu jeza in ...

Rebrca z zeliščnim likerjem
| Revija Liza Maja

Rebrca z zeliščnim likerjem

rebrca, profimedia

Iščete idejo za svečano kosilo ali večerjo? Za ljubitelje rebrc imamo slasten recept ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • pol čebule
  • 50 g prekajene slanine
  • 1 žlico olja
  • 50 g medu
  • 125 ml zeliščnega likerja
  • 1 rdeč čili
  • 250 ml paradižnikovega kečapa
  • sol
  • 1 kg rebrc

    Foto: dreamstime - SVINJSKA REBRCA

Postopek priprave

1 Čebulo in slanino zrežite na drobne kocke. Oboje popecite na olju. Dodajte med in liker in vse skupaj malce povrite. Očistite čili in ga drobno sesekljajte. Skupaj s kečapom ga dodajte omaki, jo malce povrite in začinite s soljo.

2 Rebra oplaknite in jih obrišite. Premažite jih s pripravljeno mešanico in jih marinirajte približno 4 ure. Na žaru jih pecite približno 30 minut in jih med peko nekajkrat obrnite.

Čas priprave: približno 45 minut + mariniranje 4 ure.

Na osebo približno 680 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 30 g.