Kulinarika
 

Medvedki in možici z ingverjem in medom

23. 12. 2023; 13.00
Avtor: revija Maja
piškoti

piškoti foto: Pexels

Enostaven recept čim prej preizkusite.

Sestavine za 8 velikih piškotov:
- 125 g medu
- 200 g sladkorja
- 4 žlice mleka
- 100 g masla ali margarine za peko
- 1 žlička cimeta v prahu Maestro
- 2 žlički ingverja v prahu Maestro
- 400 g moke (bele ali pirine)
- 100 g jedilnega škroba
- 20 g kakava v prahu
- 1 vrečka pecilnega praška
- 75 g na drobno sesekljanih olupljenih mandljev

piškoti foto: Pexels



Priprava: 
1. V kozici na blagem ognju segrejemo med, sladkor, mleko in maslo. Ko se maslo stopi, premešamo, prelijemo v skledo in damo na hladno. Posebej zmešamo moko, škrob in kakav ter vse presejemo.


2. Skoraj ohlajeni zmesi medu in masla primešamo cimet in ingver, nato še približno 2/3 zmesi moke in vse zmiksamo. Nazadnje dodamo preostalo zmes moke, mandlje ter vse ugnetemo v testo. Če se testo lepi, ga damo še za nekaj časa v hladilnik.


3. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo na debelino 5 mm in z velikim modelčkom izrežemo medvedke in možice, s slaščičarsko lopatico jih previdno preložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Piškote pečemo približno 18 minut, nato jih preložimo na mrežico, da se ohladijo, in šele ohlajene okrasimo s sladkornim ledom in pisanimi sladkorčki, kroglicami in mrvicami.

piškoti

piškoti foto: Pexels

prejšnji članek
Robert De Niro bo prvič igral v seriji
Svet slavnih
Robert De Niro bo prvič igral v seriji
naslednji članek
Jan Oblak edini Slovenec na prestižnem seznamu najboljših na svetu
Svet slavnih
Jan Oblak edini Slovenec na prestižnem seznamu najboljših na svetu

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.