piškoti foto: Pexels
Sestavine za 8 velikih piškotov:
- 125 g medu
- 200 g sladkorja
- 4 žlice mleka
- 100 g masla ali margarine za peko
- 1 žlička cimeta v prahu Maestro
- 2 žlički ingverja v prahu Maestro
- 400 g moke (bele ali pirine)
- 100 g jedilnega škroba
- 20 g kakava v prahu
- 1 vrečka pecilnega praška
- 75 g na drobno sesekljanih olupljenih mandljev
Priprava:
1. V kozici na blagem ognju segrejemo med, sladkor, mleko in maslo. Ko se maslo stopi, premešamo, prelijemo v skledo in damo na hladno. Posebej zmešamo moko, škrob in kakav ter vse presejemo.
2. Skoraj ohlajeni zmesi medu in masla primešamo cimet in ingver, nato še približno 2/3 zmesi moke in vse zmiksamo. Nazadnje dodamo preostalo zmes moke, mandlje ter vse ugnetemo v testo. Če se testo lepi, ga damo še za nekaj časa v hladilnik.
3. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo na debelino 5 mm in z velikim modelčkom izrežemo medvedke in možice, s slaščičarsko lopatico jih previdno preložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Piškote pečemo približno 18 minut, nato jih preložimo na mrežico, da se ohladijo, in šele ohlajene okrasimo s sladkornim ledom in pisanimi sladkorčki, kroglicami in mrvicami.
piškoti foto: Pexels
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.