Cimetove zvezdice foto: Dreamstime
Sestavine za približno 40 zvezdic:
3 beljaki
250 g sladkorja v prahu
1 zavitek vaniljevega sladkorja
1 žlica mletega cimeta
400 g mletih mandljev (z lupino) ali lešnikov
1 žlička limonine lupinice
Postopek priprave
Beljake stepite v mehak sneg. Med stepanjem jim postopoma dodajajte sladkor v prahu. Nato odvzemite približno 200 ml mase in jo prihranite za glazuro.
Mandlje zmešajte s cimetom in limonino lupinico. Nato jih umešajte v preostal sneg, tako da dobite čvrsto testo. S testom napolnite večjo vrečko za zamrzovanje in ga v njej razvaljajte oz. potlačite na 1 cm debelo. Nato vrečko razrežite in odstranite zgornjo plast.
Pečico segrejte na 140 stopinj (ventilatorsko), pekač obložite s papirjem za peko. Pripravite si manjši krožnik s sladkorjem v prahu in vanj položite modelček za izrezovanje zvezdic. Iz testa izrežite zvezdice. Modelček večkrat položite v sladkor v prahu, da se testo ne lepi preveč. Zvezdice polagajte na pekač. Pred peko jih premažite s prihranjenim beljakom.
Zvezdice pecite od 20 do 25 minut. Glazura ne sme potemneti, zvezdice pa morajo ostati še mehke. Pečene pazljivo kar s papirjem za peko odstranite iz pekača in prestavite na rešetko, da se ohladijo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.