sadna darila foto: profimedia LIZA MAJA
Sestavine za 20 kosov:
Za zaključek:
Priprava:
1. Datlje in suho sadje narežite na koščke, zmešajte z rozinami in brusnicami ter zalijte z amarettom. Pustite, da se vse skupaj napije. Sadje odcedite, amaretto pa shranite. Sadju dodajte mandlje.
2. Presejano moko zmešajte s pecilnim praškom in soljo. Raztopite maslo, vmešajte ekstrakt, mlete mandlje in 3 žlice amaretta. Pustite, da se ohladi. Jajca s sladkorjem penasto stepite.
3. V jajca izmenično vmešajte mešanico drobtin in masla. Vmešajte suho sadje in sesekljano čokolado. Testo dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 35 minut pecite pri 160 °C.
4. Pečeno pecivo obrnite in pustite, da se ohladi. Nato ga narežite na koščke in jih premažite z amaretom. Koščke obložite z marcipanom, jih okrasite in zavežite s pentljo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.