zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Praznično: Recept za slastna sadna darilca

18. 12. 2023; 02.00
Avtor: Tina Lucu / revija Liza Maja
sadna  darila

sadna darila foto: profimedia LIZA MAJA

Drobne sladkarije, ki jih lahko podarite (ali pa pojeste) ...

Sestavine za 20 kosov:

  • 220 g suhega sadja (suhe češnje, brusnice, datlji)
  • 50 g rozin
  • amaretto za namakanje sadja
  • 60 g mandljevih koščkov
  • 150 g navadne moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 120 g masla
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 75 g mletih mandljev
  • 3 jajca
  • 120 g sladkorja
  • 50 g temne čokolade

Za zaključek:

  • marcipan
  • okrasni sladkor

Priprava:

1. Datlje in suho sadje narežite na koščke, zmešajte z rozinami in brusnicami ter zalijte z amarettom. Pustite, da se vse skupaj napije. Sadje odcedite, amaretto pa shranite. Sadju dodajte mandlje.

2. Presejano moko zmešajte s pecilnim praškom in soljo. Raztopite maslo, vmešajte ekstrakt, mlete mandlje in 3 žlice amaretta. Pustite, da se ohladi. Jajca s sladkorjem penasto stepite.

3. V jajca izmenično vmešajte mešanico drobtin in masla. Vmešajte suho sadje in sesekljano čokolado. Testo dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 35 minut pecite pri 160 °C.

4. Pečeno pecivo obrnite in pustite, da se ohladi. Nato ga narežite na koščke in jih premažite z amaretom. Koščke obložite z marcipanom, jih okrasite in zavežite s pentljo.


prejšnji članek
Žan Kranjec do drugih stopničk letos
Svet slavnih
Žan Kranjec do drugih stopničk letos
naslednji članek
Tedenski horoskop: srce odprite za veselje in radost
Horoskop
Tedenski horoskop: srce odprite za veselje in radost