Kulinarika
 

Recept: Chana masala s špinačo

16. 12. 2023; 15.00
Avtor: Tina Lucu / revija Liza Maja
naslovnica

špinačna indisjak jed foto: profimedia LIZA MAJA

Ste za eksotično Indijsko jed? Dajmo no, ne bodimo tako tradicionalni! Če imate radi čičeriko, le preverite, kako nastane ta zanimiva kulinarična čarovnija.

Sestavine za 4 porcije:

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3-4 cm svežega ingverja
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlička garam masale
  • 1 žlička zdrobljene kumine
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1 žlička mlete kurkume
  • 1 žlička mlete pekoče paprike
  • 3 klinčki
  • sol
  • 300 g krompirja
  • 2 pločevinki čičerke
  • 1 pločevinka sesekljanega paradižnika
  • 100 g špinačnih listov
  • vejice svežega koriandra
  • 1-2 čilija

Priprava:
1. Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Česen in ingver očistite in na drobno naribajte. V veliki ponvi segrejte olje in na njem približno 3 minute pražite čebulo. Nato dodajte česen in ingver ter ju na kratko prepražite. Dodajte vse suhe začimbe in dobro premešajte.
2. Olupite krompir, ga narežite na kocke in skupaj z odcejeno čičerko, paradižnikom in 100-200 ml vode dodajte v ponev. Na nizki temperaturi kuhajte približno 20 minut.
3. Na koncu vmešajte špinačo ter jo začinite s soljo in sesekljanim koriandrom. Za izboljšanje okusa lahko dodate svež čili. Postrezite npr. z indijskim kruhom.

prejšnji članek
Blaž Švab o smrti prijatelja: Ko gledam posnetke, mi solze tečejo
Svet slavnih
Blaž Švab o smrti prijatelja: Ko gledam posnetke, mi solze tečejo
naslednji članek
Prva zmaga za Niko Prevc
Svet slavnih
Prva zmaga za Niko Prevc

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.