cake foto: profimedia LIZA MAJA
Sestavine:
Za kolač:
• 1 in 1/2 skodelice moke
• 1/2 skodelice kakava v prahu
• 1 čajna žlička pecilnega praška Dolcela
• 1/2 čajne žličke sode bikarbone Dolcela
• 1/2 čajne žličke soli
• 1/2 čajne žličke mletega cimeta Dolcela
• 1/4 čajne žličke mletega klinčka Dolcela
• 1/2 skodelice masla sobne temperature
• 1 skodelica rjavega sladkorja
• 1 vaniljev sladkor Dolcela
• 2 jajci
• 3 zrele banane, pretlačene
• 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
• 1/2 skodelice mleka
• puding čoko-banana Dolcela
Za okrasitev:
• stepena smetana
• čokoladni ostružki
• narezane banane
Postopek priprave
1. Priprava kolača:
o Pečico segrejte na 180 °C. Pripravite model za peko, obložite ga s papirjem za peko ali namastite.
o V skledi zmešajte moko, kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, cimet in klinčke.
o V drugi skledi kremasto stepite maslo in rjavi sladkor. Dodajte jajca, pretlačene banane in vaniljev ekstrakt ter dobro premešajte.
o Postopoma dodajajte suhe sestavine v mokre, izmenično z mlekom, pri tem pa nežno mešajte, da dobite homogeno zmes.
o Zlijte testo v pripravljen pekač in pecite približno 30 do 35 minut ali dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne ostane čist. Pustite, da se kolač popolnoma ohladi, nato ga prerežite na pol po dolžini.
2. Po navodilih na embalaži skuhajte puding čoko-banana Dolcela
3. Sestavljanje kolača:
o Na eno polovico ohlajenega kolača razporedite polovico čoko-banana pudinga.
o Prekrijte s preostalo polovico kolača in prelijte s preostalim pudingom.
o Postavite kolač v hladilnik in pustite, da se puding strdi, vsaj 2 uri ali čez noč.
4. Okraševanje in postrežba:
o Kolač okrasite s stepeno smetano, čokoladnimi ostružki in narezanimi bananami.
o Narežite ga na rezine, postrezite in uživajte v božičnem okusu razkošja.
S tem okusnim in prazničnim božičnim kolačem boste zagotovo razveselili goste in ustvarili nepozabno sladico za praznično mizo. Srečno kuhanje in vesel božič!
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.