zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Blaž Švab o smrti prijatelja: Ko gledam posnetke, mi solze tečejo

16. 12. 2023; 05.00
Avtor: K.M.
Blaž Švab

Blaž Švab foto: Instagram

Poleti leta 2022 je javnost pretresla vest o smrti nadarjenega trobentača iz oddaje V petek zvečer. Spomin na Mateja Kravcarja je zdaj obudil tudi Blaž Švab. Zakaj je želel, da bi takrat nehali z oddajo in kako danes doživlja Matejevo smrt?

Včeraj je bila na sporedu prva od dveh poslovilnih oddaj V petek zvečer. Ustvarjalci so se spominjali številnih trenutkov, ki so zaznamovali zadnja tri leta in šest sezon priljubljene glasbene oddaje. Teh je bilo veliko, tako zabavnih kot tudi žalostnih. Številni pa se lahko strinjajo, da je vse najbolj pretresla vest o smrti člana skupine Diamanti, nadarjenega takrat 26-letne trobentača Mateja Kravcarja. V oddaji se je naj spomnil tudi Blaž Švab.

"Bilo je tudi kar nekaj zelo težkih stvari. Ena izmed najtežjih je bila zagotovo, ko smo ostali brez Mateja Kravcarja. Brez trobentarja. Že takrat je bila prva osebna kriza. Želel sem si, da bi kar nehali. Nikoli ne bom pozabil, ko sem se pogovarjal z Miho Goršetom in Matjažem Vlašičem o tem, kaj zdaj in je Matjaž modro rekel, da če je to edini razlog, zaradi katerega bi nehal, da potem ne smem nehati," je povedal Blaž in razkril tudi besede Mihe Goršeta. 

"Rekel je 'Blaž, izgubili smo Mateja, zdaj moramo pa to skupaj prebolevati'. Zgubil je prijatelja, s katerim je igral, a tako modro odgovoril, da teh besed in tega trenutka ne bom nikoli v življenju pozabil. Potem smo to skupaj prebolevali, nikoli ne bomo preboleli. Vedno, ko gledam te posnetke, mi solze tečejo in me to spomni na to, koliko ene ljubezni je dal on v to oddajo in koliko ene ljubezni so dali vsi glasbeniki v to oddajo," je še zaključil Blaž.

prejšnji članek
Raay in Marjetka zaljubljena že 20 let
Svet slavnih
Raay in Marjetka zaljubljena že 20 let
naslednji članek
Pomanjkanje spanca povzroča zdravstvene težave
Zdravje
Pomanjkanje spanca povzroča zdravstvene težave
#obraziavenija
obraziavenija