Kulinarika
 

Triki za pripravo popolnih palačink

29. 12. 2023; 15.00
Avtor: V. M.
palačinke

foto: Profimedia

Za vas imamo kratke in jedrnate trike, ki jim je dobro slediti, če želite pripraviti popolne palačinke.

Imate radi palačinke? Uh, mi tudi, a najbolj nam gredo v slast tiste, ki jih pripravijo v restavraciji. Le kakšno skrivnost imajo kuharji, da so v restavracijah palačinke mnogo bolj okusne in voljne kot pa tiste, ki jih pripravimo doma?

Nekaj namigov smo prejeli iz prve roke in ko smo jih preizkusili, so nas razveselile tanke palačinke, ki so se kar stopile v ustih! Preizkusite naslednje zvijače, pri čemer naj vas vodi misel, da mora biti masa dovolj tekoča, sicer se ne bo v tankem sloju razlila po vroči ponvi.

Osnovni recept za pripravo mase za palačinke zajema moko, mleko, jajca in ščepec soli. foto: Profimedia

Takole gre …

1.    Uporabite moko za pecivo.

2.    Moko presejte!

3.    Ločite beljak in rumenjak. Srednje rahel sneg ročno vmešajte na koncu.

4.    Polovico mleka nadomestite z mineralno vodo.

5.    Masi dodajte ščepec sode bikarbone.

6.    Dodajte žlico olja.

7.    Masa ne sme počivati oz. predolgo stati. S peko pričnite takoj, ko stepete sestavine. Če boste čakali predolgo, se bo moka napila tekočine, zaradi česar ne bodo rahle, pač pa nekoliko zbite.

8.    Maso vlijte v dovolj vročo, namaščeno ponev. Če bo temperatura prenizka, se bodo palačinke prijemale, v nasprotnem primeru bo peka povsem preprosta.

Mmmmm, palačinke z malinami ...

Mmmmm, palačinke z malinami ... foto: Dreamstime

prejšnji članek
14-dnevna dieta z veliko zelenjave in lososom: odnese do 5 kilogramov
Zdravje
14-dnevna dieta z veliko zelenjave in lososom: odnese do 5 kilogramov
naslednji članek
Kako so se s podočnjaki 'borile' naše babice?
Moda&Lepota
Kako so se s podočnjaki 'borile' naše babice?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.