foto: Profimedia
Imate radi palačinke? Uh, mi tudi, a najbolj nam gredo v slast tiste, ki jih pripravijo v restavraciji. Le kakšno skrivnost imajo kuharji, da so v restavracijah palačinke mnogo bolj okusne in voljne kot pa tiste, ki jih pripravimo doma?
Nekaj namigov smo prejeli iz prve roke in ko smo jih preizkusili, so nas razveselile tanke palačinke, ki so se kar stopile v ustih! Preizkusite naslednje zvijače, pri čemer naj vas vodi misel, da mora biti masa dovolj tekoča, sicer se ne bo v tankem sloju razlila po vroči ponvi.
Takole gre …
1. Uporabite moko za pecivo.
2. Moko presejte!
3. Ločite beljak in rumenjak. Srednje rahel sneg ročno vmešajte na koncu.
4. Polovico mleka nadomestite z mineralno vodo.
5. Masi dodajte ščepec sode bikarbone.
6. Dodajte žlico olja.
7. Masa ne sme počivati oz. predolgo stati. S peko pričnite takoj, ko stepete sestavine. Če boste čakali predolgo, se bo moka napila tekočine, zaradi česar ne bodo rahle, pač pa nekoliko zbite.
8. Maso vlijte v dovolj vročo, namaščeno ponev. Če bo temperatura prenizka, se bodo palačinke prijemale, v nasprotnem primeru bo peka povsem preprosta.
Mmmmm, palačinke z malinami ... foto: Dreamstime
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.