Najboljši viri beljakovin so, kot rečeno, vsa živila živalskega izvora. foto: Dreamstime
Aminokisline, iz katerih so beljakovine, so gradniki telesa ter odgovorne za rast in obnavljanje vseh tkiv, od žil do las. Zvišujejo tudi raven živčnih prenašalcev, ki izboljšujejo razpoloženje in čuječnost. Beljakovine v vsakem obroku ohranjajo enakomerno raven sladkorja v krvi in stalno zalogo energije. Če na primer tehtate 68 kilogramov, potrebujete 54 gramov beljakovin. Porcija goveje ledvene pečenke jih vsebuje 32 gramov, skodelica fižola 15, skodelica mleka pa osem.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.