Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Pazite pri nakupu kuhinjskih aparatov!

31. 5. 2019; 11.01
Avtor: Oglasno sporočilo
SI-slika-title
Gospodinjski aparati in bela tehnika so eni tistih proizvodov, katerih nakupovanje imamo vedno v mislih. Čeprav jih načeloma ni treba pogosto menjati, jih redko kupimo vse naenkrat, tako da smo pogosto na lovu za novo pečico, hladilnikom, pomivalnim strojem ali kakšno od naprav za pripravo hrane.

Življenje je veliko lažje in udobnejše s kakovostnimi in dobrimi gospodinjskimi aparati, ki nam olajšajo vsakdanje življenje in nam pomagajo pri naših kuharskih podvigih. Pri izboru in nakupu bele tehnike ne pozabite na največji slovenski primerjalnik izdelkov in ponudb Ceneje.si, s katerim bo izbira aparata preprosta, nakup pa brezskrben.

Nakup bele tehnike predstavlja znatno naložbo, zato je pametno, da si pred nakupom vzamete čas in primerjate različne naprave. Če se ravno pripravljate na nakup kakšnega od aparatov ali kosov bele tehnike, bodite pozorni na te pogosto spregledane nasvete.

Učite se iz napak drugih
Na primer – vaši prijatelji so kupili nov vgradni pomivalni stroj, ki dobro opere posodo, vendar je nikoli ne posuši do konca, sosed pa ima nov hladilnik, ki proizvaja čuden in nadležen zvok – zakaj ne bi izkoristili teh izkušenj drugih v svoj prid? Pogovarjajte se s prijatelji, sosedi in družinskimi člani o nedavno kupljenih napravah in izkušnjah ki jih imajo, ter jih prosite za priporočilo. Verjamemo, da bodo vsi z veseljem z vami delili zadovoljstvo ali razočaranje nad novim kuhinjskim aparatom. Preverite katere funkcionalnosti so najbolj uporabne, kako pogosto je potrebno aparat popravljati, katere funkcije naprave pogrešajo in ali bi zdaj raje izbrali kakšen drugi model in zakaj.

Ne kupujte impulzivno
Bele tehnike nikakor ne kupujte impulzivno ali na podlagi podatkov, ki nikakor niso povezani z vašimi potrebami. Da bi se temu izognili, sestavite seznam prioritet, ki so pomembne za vas. Če kupujete nov hladilnik razmislite o funkcionalnostih, ki jih potrebujete – na primer velikost hladilnika, prostornina zamrzovalnika, zapišite si kateri energijski razred želite in kakšno garancijo pričakujete. V skladu s sestavljenim seznamom izberite več modelov in jih primerjajte v spletnih ali fizičnih trgovinah, ter izberite hladilnik, ki vam nudi najboljše razmerje med ceno in vam pomembnimi funkcijami.

Upoštevajte svoje navade
Samo zato ker radi spremljate kuharske oddaje, še ne pomeni da boste vse preizkusili tudi v svoji kuhinji. Če svojo vgradno pečico uporabljate enkrat na mesec za pečenje biskvita, verjetno ne potrebujete parne pečice s celim kupom različnih možnosti in funkcij. Samo zato ker je pomivalni stroj na razprodaji, vam ni treba kupiti velikanskega modela, sploh če živite sami in niti nimate dovolj posode, da bi ga zapolnili. Zato bodite pozorni na svoje navade in potrebe ter upoštevajte velikost gospodinjstva in pogostost rabe izbrane naprave. Končni izbor prilagodite čim večim kriterijem.

Trikrat izmerite, enkrat kupite
Ne bi verjeli koliko drugače skrbnih in pametnih ljudi kupi kuhinjsko belo tehniko, ki je prevelika za željeno mesto. Zato raje trikrat izmerite prostor, kamor želite postaviti novi aparat in dobro preverite njegove dimenzije. Na primer pomivalni stroji, ki so lahko prostostoječi ali vgradni, imajo v svojih specifikacijah različne mere, zato bodite pozorni na različne podatke in jih upoštevajte pri nakupu.

Pripravite se na dodatne stroške
Velike naprave so lahko dokaj zahtevne tudi po nakupu. Tu ne govorimo le o običajnem rednem vzdrževanju, včasih nov aparat zahteva tudi dodatne stroške med namestitvijo ali celo med uporabo. Vaša nova plošča za kuhanje bo morda potrebovala še novo napo, ker se ob kuhanju ustvarja preveč pare, ameriški hladilniki z ledomatom pa večinoma potrebujejo še poseben priklop na vodo. To so majhne stvari, na katere je treba paziti, da bi se izognili nepričakovanim stroškom in oviram pri namestitvi novega kuhinjskega aparata.

Vračunajte redno vzdrževanje in morebitne servise
Pred nakupom novega aparata je pametno preveriti in poiskati seznam pooblaščenih serivserjev na vašem območju. Storitve se razlikujejo glede na blagovne znamke naprav in vašo lokacijo. Nakup velike kuhinjske naprave, ki je ne morete popraviti v svoji bljižini ni smiselen, saj boste le dodatno izgubljali denar pri prevozu do oddaljenega serviserja. V trgovinah vsekakor preverite pogoje garancije, da je ne bi izgubili pa se prepričajte, da vaše naprave vedno popravljajo pooblaščeni serviserji.

Olajšajte si izbor in nakup novega aparata
Izkoristite vse prednosti največjega slovenskega primerjalnika izdelkov in ponudb Ceneje.si, kjer lahko na enem mestu primerjate izdelke številnih spletnih trgovin. S tem prihranite čas pri iskanju najbolj primerne naprave, saj lahko brskate po ponudbi večih proizvajalcev in trgovin, hkrati pa prihranite, saj hitro najdete najbolj ugodno ponudbo za izbran aparat. Da bi lažje izkoristili vse, kar portal ponuja, so tu ključne funkcije na katere ne pozabite naslednjič, ko se lotite večjega nakupa:

1. Izberite kategorijo izdelka ali v iskalnik vpišite proizvajalca in / ali model, ki vas zanima – na ta način boste hitro in preprosto prišli do ponudb za izdelek, ki vas zanima.
2. Primerjajte izdelke, ki vam najbolj ustrezajo – primerjajte različne hladilnike, pomivalne stroje ali pečice in izberite izdelek, ki najbolj utreza vašim potrebam in navadam.
3. Dodajte izdelke na svoj seznam in jih preprosto pošljite še ostalim družinskim članom ali prijateljem, ki vam bodo lahko še dodatno svetovali pri nakupu.
4. Preverite aktualne akcijske kataloge in ostanite na tekočem s popusti in akcijami v vaših priljubljenih trgovinah bele tehnike in gospodinjskih aparatov.

prejšnji članek
Tomaž izločen, a dosegel, kar si ni upal niti sanjati
Resničnostni šovi
Tomaž izločen, a dosegel, kar si ni upal niti sanjati
naslednji članek
Bi na tej fotografiji prepoznali Luko Jezerška?
Svet slavnih
Bi na tej fotografiji prepoznali Luko Jezerška?