mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Jadrnica Way of Life z zmago na največji hrvaški regati

11. 6. 2019; 10.00
Avtor: B.P.
Fiumanka 2019 5

Zmagovalna ekipa jadrnice Way Of Life foto: PR

K zmagi pripomogli tudi mladi nadarjeni jadralci
V zalivu pred Reko je potekala jubilejna, 20. Fiumanka, največja hrvaška regata s skoraj 200 jadrnicami vseh velikosti. Letos je bilo regatno polje v želji po še večji atraktivnosti malenkost spremenjeno, ena od stranic je bila podaljšana, s čimer je dolžina regate znašala okoli 20 navtičnih milj. V šibkem vetru in občasnem brezvetrju je ekipa najboljše slovenske maksi regatne jadrnice Way of Life olimpijca Gašperja Vinčeca svoje delo opravila z odliko in prepričljivo slavila po dolgih štirih urah plovbe. Za njo sta se uvrstili jadrnici Adriatic Europa in Molo longo Tutta Trieste.
Poleg uveljavljenih jadralskih imen iz Slovenije, Italije in Hrvaške so priložnost na 24-metrski morski lepotici dobili tudi nadarjeni mladi jadralci Andraž Gulič (svetovni mladinski prvak v laserju 4.7), Sebastian Prinčič (kandidat za olimpijske igre v Tokiu v razredu 49-er) in Ondra Teply (mladi češki reprezentant, 2-kratni svetovni mladinski prvak v razredu finn). Njihovo jadranje na Way of Life je del vizije projekta EWOL omogočanja pridobivanja izkušenj mladih nadarjenih jadralcev v olimpijskih razredih tudi na velikih jadrnicah.    
Po Fiumanki jadrnico Way of Life čakajo številne tehnične nadgradnje, saj jo kot prvo izmed serije jesenskih tekmovanj v Porto Cervu na Sardiniji prve dni septembra čaka izjemno zahtevno svetovno prvenstvo maksi jadrnic – Maxi Yacht Rolex Cup. Gre za ves teden jadranja na obalnih regatah v arhipelagu Magdalena, kjer tekmuje približno 150 izvrstnih jadrnic z vsega sveta.
Po štirih urah slavila slovenska jadrnica Way Of Life

Po štirih urah slavila slovenska jadrnica Way Of Life foto: PR

prejšnji članek
Dnevni horoskop: Čas je za kovanje resnih načrtov
Horoskop
Dnevni horoskop: Čas je za kovanje resnih načrtov
naslednji članek
Edvin Fliser prejel medijsko nagrado za življenjsko delo
Svet slavnih
Edvin Fliser prejel medijsko nagrado za življenjsko delo
#obraziavenija
obraziavenija