Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Domači sladoled iz sadne kaše

16. 7. 2019; 04.00
Avtor: A.K.
Sladoled iz sadne kaše

Sladoled iz sadne kaše foto: dreamstime

Z domišljeno izbiro in pripravo sestavin lahko sladoled povzdignemo v čudovito in okusno hranilo, ki poteši tako telo kot dušo.

O pomenu in načinh zdrave prehrane je bilo že veliko izrečenega in napisanega, manj pa je govora o sladkem delu prehrane. Sladic marsikdo še vedno ne priznava za nujni del svojega jedilnika, čeprav jih večina ljudi prav rada uživa. Mnogi menijo, da sladice zdravju škodijo, a tokrat vam ponujamo nove možnosti v pripravi zdravih sladoledov.

Z domišljeno izbiro in pripravo sestavin lahko sladoled povzdignemo v čudovito in okusno hranilo, ki poteši tako telo kot dušo. Ljubitelji sladoledov ne stavimo več samo na okus, temveč upoštevamo tudi njegov vpliv na zdravje. Ob tem celo ugotavljamo, da naravna pridelava sestavin in naravna priprava sladoledu daje še boljši okus.

Naj nam tako odslej priprava in uživanje sladoleda postaneta resnično veselje in notranje zadovoljstvo.

Sladoled iz sadne kaše

Potrebujemo:

sezonsko sadje

naravno sladilo

narezane domače suhe fige ali rozine ali datlji

Priprava:

Sadje zmiksamo, sladimo z enim od naravnih sladil ali pa dodamo namočene fige, rozine ali datlje. Po želji dodamo malo sojine smetane ali sojinega jogurta.

Kašo damo za dve uri v zamrzovalnik. Vsake pol ure stepemo z mešalcem. Ali pa sladoled naredimo v strojčku za izdelavo sladoleda.

Nasvet:

Sladoled lahko postrežemo s kremo kontrastne barve in okusa. Če je sladoled svetel, ga oblijemo s kremo iz ribeza, malin, borovnic…Če je temnejši, lahko dodamo vanilijevo kremo. Sladoled lahko kombiniramo z vkuhanim sadjem, okrasimo pa z meto ali meliso in s koščki sadja.

prejšnji članek
Mister Slovenije na prizorišču požara v Zrćah
Svet slavnih
Mister Slovenije na prizorišču požara v Zrćah
naslednji članek
Hrana za dojenčke je presladka
Zdravje
Hrana za dojenčke je presladka