Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Sedem nasvetov za popolno poletno solo potovanje

10. 7. 2019; 03.00
Avtor: B.P.
instagram ralucalatoreste

Havana, Kuba foto: Instagram @ralucalatoreste

Odkrijte neodkrito
Priljubljene destinacije solo popotnikov so neodkriti kotički in predstavniki milenijske generacije, za razliko od evropskih popotnikov, ki za svoja potovanja izberejo večja evropska mesta, kot so Rim, London ali Barcelona, radi odkrivajo tiste kotičke, ki so malce nenavadni in turistično neraziskani. 
Svetovna popotnica in blogerka Anca Raluca Muresan bo letošnje poletje delila uporabne nasvete vsem, ki bodo želeli odkriti čudovite kotičke neodkritih mest in nasvete za predstavnice nežnejšega spola, ki si želijo odkriti tako  neodkrite kotičke evropskih mest kot zmogljivost novega telefona Samsung Galaxy S10+ Performance Edition. 
Ko je govora o potovanjih, se predstavnice nežnejšega spola milenijske generacije ne ozirajo na zapovedi in letošnje poletje bo v znamenju samostojnega odkrivanja tujih kultur. Zahvaljujoč naprednim tehnologijam, predvsem uporabi pametnih telefonov in aplikacijam za navigacijo po izbranih destinacijah, je samostojno potovanje enostavnejše. Še posebej, če boste solo popotnice upoštevale teh nekaj  nasvetov blogerke Ance Raluce Muresan za popolno poletno potepanje:

Samostan Stavropoleos Bolgarija foto: PR

1. Naučite se 20 osnovnih fraz še pred potovanjem 
Poznavanje osnov lokalnega jezika vam je lahko v veliko pomoč, saj vam pomaga pri enostavnih vprašanjih, kot so navodila za pot ali pa nasveti kaj si splača ogledati ali kje je najboljša lokalna restavracija. pri komunikaciji z domačini je poznavanje jezika vsekakor dodatna plus točka. 

Santorini foto: Instagram @ralucalatoreste

2. Pripravite si vsebinski koledar za priljubljene lokacije 
Trenutke s potovanj si boste želeli deliti tudi z vašimi najbližjimi, prijatelji in sledilci. Mogoče jih boste celo prepričali, da tudi oni obiščejo skriti kotiček, ki ste ga pravkar odkrili. Pred potovanjem malce raziščite in načrtujte vaše potovanje. Na ta način si boste tudi pripravili vsebino, ki jo boste želeli deliti s sledilci.  
3. Vsak dan namenite vsaj pol ure zapisovanju vaših top dogodkov 
Med potovanjem doživite veliko, zato si zapišite svoja občutenja in podoživite trenutke tudi, ko boste pregledovali fotografije.

Umbrella Alley Bolgarija foto: PR

4. Ujemite sleherni kotiček mesta 
Z odkrivanjem novih mest si boste želeli ujeti vsak kotiček in skrivnostnost mesta. Uporabite  neverjetno širokokotno kamero, ki se skriva v vašem Galaxy S10+ Performance Edition in omogoča 123-stopinjsko vidno polje, s čimer lahko na posnetkih zajamete skoraj vse, kar vidijo vaše oči. 

Palatul Şuţu Bolgarija foto: PR

5. Dodajte te kraje na seznam želenih destinacij
Velike metropole so lanski sneg in neodkrite destinacije so letošnji hit. Bodite pred ostalimi in odkrijte neodkrito pred drugimi. Letošnja top priporočila za popotnike so Romunija, Srbija, Črna Gora in Bolgarija.

6. Potujte kot domačin
Kljub dejstvu, da je potovanje med mesti najenostavnejše z avtom, uporaba lokalnega prevoznega sredstva nedvomno zagotavlja večjo dogodivščino. Tako lažje doživite življenje domačinov in naključno ujamete skrite kotičke, ki jih sicer ne bi videli, če bi potovali z avtom. 

Ulica Arthur Verona Bolgarija foto: PR

7. Eksperimentirajte pri fotografiranju!
Izkoristite priložnost, ko ste v tujih deželah obkroženi z novimi navadami in ljudmi in eksperimentirajte s samosvojim fotografskim stilom. Bodite izvirni pri fotografiranju lokalne hrane, stila in okolice. Preizkusite fotografiranje iz nenavadnih kotov in s pomočjo vašega Samsunga naredite profesionalno fotografijo. 

Targu-Mures foto: Instagram @ralucalatoreste

Potovanje z Galaxy

Potovanje z Galaxy foto: PR

prejšnji članek
Miti o staranju, ki ne držijo
Zdravje
Miti o staranju, ki ne držijo
naslednji članek
Radosti in tegobe poletnega časa
Kulinarika
Radosti in tegobe poletnega časa