tesno Svet24.si

Najemodajalci bi za enoposteljno sobo radi ...

tone stojko Svet24.si

Izkušen fotoreporter osupel, policaj mu je ...

dunaj, AKH, bolnišnica Svet24.si

V največji dunajski bolnišnici vsi covidni ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

tina-kunakey Odkrito.si

Prej z Monico, sedaj z NJO ...

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

Sedem nasvetov za popolno poletno solo potovanje
| B.P.

Sedem nasvetov za popolno poletno solo potovanje

Havana, Kuba, Instagram @ralucalatoreste

Odkrijte neodkrito

Priljubljene destinacije solo popotnikov so neodkriti kotički in predstavniki milenijske generacije, za razliko od evropskih popotnikov, ki za svoja potovanja izberejo večja evropska mesta, kot so Rim, London ali Barcelona, radi odkrivajo tiste kotičke, ki so malce nenavadni in turistično neraziskani. 
Svetovna popotnica in blogerka Anca Raluca Muresan bo letošnje poletje delila uporabne nasvete vsem, ki bodo želeli odkriti čudovite kotičke neodkritih mest in nasvete za predstavnice nežnejšega spola, ki si želijo odkriti tako  neodkrite kotičke evropskih mest kot zmogljivost novega telefona Samsung Galaxy S10+ Performance Edition. 
Ko je govora o potovanjih, se predstavnice nežnejšega spola milenijske generacije ne ozirajo na zapovedi in letošnje poletje bo v znamenju samostojnega odkrivanja tujih kultur. Zahvaljujoč naprednim tehnologijam, predvsem uporabi pametnih telefonov in aplikacijam za navigacijo po izbranih destinacijah, je samostojno potovanje enostavnejše. Še posebej, če boste solo popotnice upoštevale teh nekaj  nasvetov blogerke Ance Raluce Muresan za popolno poletno potepanje:

Foto: PR - Samostan Stavropoleos Bolgarija

1. Naučite se 20 osnovnih fraz še pred potovanjem 
Poznavanje osnov lokalnega jezika vam je lahko v veliko pomoč, saj vam pomaga pri enostavnih vprašanjih, kot so navodila za pot ali pa nasveti kaj si splača ogledati ali kje je najboljša lokalna restavracija. pri komunikaciji z domačini je poznavanje jezika vsekakor dodatna plus točka. 

Foto: Instagram @ralucalatoreste - Santorini

2. Pripravite si vsebinski koledar za priljubljene lokacije 
Trenutke s potovanj si boste želeli deliti tudi z vašimi najbližjimi, prijatelji in sledilci. Mogoče jih boste celo prepričali, da tudi oni obiščejo skriti kotiček, ki ste ga pravkar odkrili. Pred potovanjem malce raziščite in načrtujte vaše potovanje. Na ta način si boste tudi pripravili vsebino, ki jo boste želeli deliti s sledilci.  

Foto: PR - Palatul CEC Bolgarija

3. Vsak dan namenite vsaj pol ure zapisovanju vaših top dogodkov 
Med potovanjem doživite veliko, zato si zapišite svoja občutenja in podoživite trenutke tudi, ko boste pregledovali fotografije.

Foto: PR - Umbrella Alley Bolgarija

4. Ujemite sleherni kotiček mesta 
Z odkrivanjem novih mest si boste želeli ujeti vsak kotiček in skrivnostnost mesta. Uporabite  neverjetno širokokotno kamero, ki se skriva v vašem Galaxy S10+ Performance Edition in omogoča 123-stopinjsko vidno polje, s čimer lahko na posnetkih zajamete skoraj vse, kar vidijo vaše oči. 

Foto: PR - Palatul Şuţu Bolgarija

5. Dodajte te kraje na seznam želenih destinacij
Velike metropole so lanski sneg in neodkrite destinacije so letošnji hit. Bodite pred ostalimi in odkrijte neodkrito pred drugimi. Letošnja top priporočila za popotnike so Romunija, Srbija, Črna Gora in Bolgarija.

Foto: PR - Palatul CEC Bolgarija

6. Potujte kot domačin
Kljub dejstvu, da je potovanje med mesti najenostavnejše z avtom, uporaba lokalnega prevoznega sredstva nedvomno zagotavlja večjo dogodivščino. Tako lažje doživite življenje domačinov in naključno ujamete skrite kotičke, ki jih sicer ne bi videli, če bi potovali z avtom. 

Foto: PR - Ulica Arthur Verona Bolgarija

7. Eksperimentirajte pri fotografiranju!
Izkoristite priložnost, ko ste v tujih deželah obkroženi z novimi navadami in ljudmi in eksperimentirajte s samosvojim fotografskim stilom. Bodite izvirni pri fotografiranju lokalne hrane, stila in okolice. Preizkusite fotografiranje iz nenavadnih kotov in s pomočjo vašega Samsunga naredite profesionalno fotografijo. 

Foto: Instagram @ralucalatoreste - Targu-Mures