mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

5 idealnih kavnih izbir te zime

9. 12. 2019; 11.05
Avtor: Oglasno sporočilo
Popolno zimsko razvajanje
Prihaja za marsikoga najlepši čas v letu. Čas, ko se lahko v pozno popoldanskih dneh zavijemo v svojo najljubšo toplo odejo in z dišečo kavo zremo v mrzel večer. Če ste eden izmed številnih ljubiteljev opojnih toplih kavnih napitkov, odkrijte pet magičnih okusov za mirna zimska razvajanja.
1. Sveže mleta kava s kančkom cimeta
Za vse tiste, ki se ne morete upreti sladkim skušnjavam, priporočamo, da si ob kuhanju sveže mlete kave, pomagate s cimetom. Začimba, ki je nekoč dosegala večjo ceno kot zlato, kavi doda aromatičen sladki in trpek okus. Vonj, ki se bo vil po celotni kuhinji, vas bo popeljal v pravo decembrsko vzdušje.
2. Klasična irska kava
Decembrski čas je čas radosti. Naj to velja tudi ob kavnih razvajanjih. Klasično irsko kavo si lahko brez težav pripravite tudi v udobju svojega doma. Skuhajte si pravo črno kavo ter jo še vročo prelijte v visoka steklena kozarca. V kavo dodajte majhno žlico sladkorja ter predhodno segret whisky po vaši izbiri.
3. Lešnikova kavna eksplozija
Za lepši dan si kavo oplemenitite z lešnikovim likerjem. Sveže mleto kavo skuhajte ter jo previdno precedite s pomočjo kuhinjskega cedila. Kavni napitek prelijte v svojo najljubšo skodelico in vanj dodajte 20 ml lešnikovega likerja po vaši izbiri.

Svetovni dan kave foto: .barcafe

4. Marshmallow kava
Mini penice Marshmallow so idealna popestritev za hladne decembrske večere. Izberite svoj najljubši okus sveže mlete kave in ji na koncu dodajte mini Marshmallow penice. Okrasite jih s kakavom in postrezite svojim najbližjim.
5. Barcaffè Single Plantation
Nov Barcaffè izdelek je idealna izbira za tiste kavne sladokusce, ki prisegate na kavo iz najkakovostnejše vrste arabike. Že samo ime »single plantation« pomenljivo nakazuje, da gre za mleto praženo kavo, ki izhaja iz ene same kavne plantaže. Omenjena kavna mešanica prihaja iz Brazilije, kjer najboljšim kavnim zrnom pred sušenjem odstranijo lupine plodov s ciljem poudarjanja posebnega okusa medu in praženih oreškov!
prejšnji članek
To je nova miss Universe
Svet slavnih
To je nova miss Universe
naslednji članek
Jan Kovačič že uživa v zimskih radostih
Svet slavnih
Jan Kovačič že uživa v zimskih radostih